Boldogkői Zsolt szerint kötelezővé kellene tenni a koronavírus-oltást

2021. július 27. 14:37
A mikrobiológus professzor beszélt arról is, ha nem tesszük kötelezővé az oltást, nem fogunk tudni megszabadulni a koronavírustól – írja az ATV.

Boldogkői Zsolt mikrobiológus professzor szerint a jó idő végével őszre elképzelhető, hogy berobban az újabb járványhullám. A Spriti Fm Aktuál című műsorában a mikrobiológus professzor felhívta a figyelmet, hogy a nagy átoltottsági aránnyal rendelkező országokban csak a fertőzöttek száma emelkedik, de a halálozásoké nem, és ez különösen igaz a beoltottak körében.

A legnagyobb veszélben tehát a beoltatlanok vannak. 

„Ha csak valami csoda nem történik, akkor csak az oltással fogjuk tudni visszaszorítani a járványt, ezért érdemes lenne – ahogy a magyar kormány is elkezdte, akár több lépésben – kötelezővé tenni azt. Ezt meg kell lépnünk, különben nem fogunk tudni” megszabadulni ettől a járványtól” – jelentette ki a professzor. 

A harmadik oltással kapcsolatban úgy véli, hogy „ugyanazzal a vakcinával nyugodtan lehet oltani és immunológiai szempontból annak sincs akadálya, hogy a harmadik oltóanyag eltérő legyen” – hozzátette azonban, hogy a gyártók erre vonatkozóan még nem tettek ajánlásokat.

Boldogkői Zsolt szerint akik elmúltak 60 évesek, és eredetileg Sinopharm-vakcinát kaptak, mindenképpen kérjék a harmadik oltást,

és ezt javasolja a Pfizerrel vagy AstraZenecával oltottaknak is ugyanezt javasolja.

Az immunrendszer ugyanis felejt, ráadásul most egy új variáns hódít” – mondta.

Vasárnaptól kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, amelyben háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket – jelentette be György István kedden. A hét második felétől a harmadik oltásra is foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon azok, akik már legalább négy hónapja kapták meg a második oltást.

Fotó: Boldogkői Zsolt, Wikipedia

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én a lopott közvagyon visszaszolgáltatását tenném kötelezővé.
És zacskót ragasztatnék Sopronkőhidán a lölőkkel.
Meg a gazdáikkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés