A Momentum igazi arca: Nolimpia és pénzlehúzás

2021. július 27. 11:44
Kis Ferenc
Magyar Nemzet
Amikor valaki a saját hazája ellen indít kampányt az visszataszító.

„A Momentum mozgalom a kezdeti időkben még kereste a kitörési pontot, amivel igazán ismerté válhat a közvélemény előtt, de – vélhetően francia barátaik sugallatára – egész gyorsan rátaláltak a főútra. A 2024-es nyári olimpiára pályázó Budapest mellett a rendezésre esélyes, majd be is futott Párizs volt, ahol a Momentum kiváló kapcsolatokkal rendelkezik, például Emmanual Macron francia elnök pártjával, az En Marche-sal szorosan együttműködtek már 2017-ben is. Ezek fényében talán nem lenne túlzás hazaárulásnak minősíteni Cseh Katalinék Nolimpia elnevezésű kampányát, amivel 2017 elején sikerült megfúrniuk Budapest pályázatát és elérték, hogy a főváros a korábbi támogató politikai egység megbomlása okán visszalépjen.

Ezzel a gyalázatos aknamunkával szerzett országos ismertséget a Momentum, majd gyorsan párttá alakultak és a sikeren felbuzdulva tovább építgették politikai karrierjüket. A párt elnökségi tagja lett 2017 augusztusában Cseh Katalin is, aki semmit nem bízott a véletlenre, a politika mellett a gazdasági szférában is igyekezett kihasználni kapcsolatait és néhány céges trükköt is, amivel családi vállalkozása nagy teljesítményű uniós pénzszivattyút indított be.

A Pannónia Nyomda Kft Cseh Katalin ügyvezetése idején 2016 decemberében nyert el 68 millió forint értékű uniós pályázatot egy hologramos technológia kifejlesztésére. A pályázati anyagukban példaként hivatkoznak a 2024-es magyarországi olimpiai játékok pályázati anyagában a helyszínek színes holografikus megjelenítésére. Mindezt alig egy hónappal azelőtt, hogy elkezdték az olimpiaellenes aláírásgyűjtést.

Erre mondják pestiesen, hogy rinocérosz bőr van a képükön.”

Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés