Fizessenek meg a tolvajok!

2021. július 25. 8:47

Jakab Péter
Facebook
Akinek se kertje, se pénze nincs, az mit csináljon?  Esetleg köpjön le egy szivárványos zászlót?

„Tegnap kitettem egy posztot, ahol görögdinnyét eszek, megjegyezve, hogy rettentően felment a zöldség-gyümölcs ára. Mit ad Isten, a Fidesz-média ismét belém kötött. Szerintük pikáns, hogy kifogásolom az árakat, mégis megengedem magamnak azt a luxust, hogy megegyek egy szelet dinnyét. Kedves fideszes ficsúrok. Ha már azon nem háborodtok fel, hogy Kövér elvtárs 135 millióért vesz 8 szőnyeget, Lölő meg 150 millióért gyémántgyűrűt az új asszonynak, azon se döbbenjetek meg, hogy én megeszek egy cikk dinnyét. Azon viszont megdöbbenhetnétek, hogy ebben az országban lassan luxus a zöldség meg a gyümölcs, olyan mértékű a drágulás. 

A kajszi ára 2 év alatt megduplázódott, a görögdinnye 1 év alatt 20 százalékkal, a zöldség 17 százalékkal, a korai burgonya 46 százalékkal lett drágább, a bogyós gyümölcsök 15 százalékkal kerülnek többe.  A málna kilója a miskolci nagybanin 2500 ft. Ott, ahol kétmillióan élnek a létminimum alatt, ez valóban luxus. Máshol a sportautó az, vagy még az se, nálunk a dinnye meg a málna. Én amit tudok, leszedek a gyerekeknek a kertből. De akinek se kertje, se pénze nincs, az mit csináljon?

Töltse ki a nemzeti konzultációt? Vagy menjen el népszavazni? Esetleg köpjön le egy szivárványos zászlót, vagy csak mondjon le az élelmiszerről?  A kormány szerint ugyanis nagyjából ezek valamelyike lehet a megoldás. Szerintem pedig olyan gazdaságpolitika, amelyik több pénzt hagy az embereknél, és kevesebbet a ficsúroknál. Gyémántgyűrű nem lesz Lölőék asztalán, lesz helyette zöldség-gyümölcs a tiéteken. Mert ez így egészséges.Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te nem vagy normális, Jakab! Először is azért tetted ki a dinnyés képedet, na nem azért, mert te is egy dinnye van, hanem pontosan azért, hogy beléd kössenek.
Másodszor nekem van kertem és képzeld a gyönyörű nagy kajszi barackomból az idén sem tudtam enni, mert lefagyott.
Ami a málna árát illeti 3 évvel ezelőtt is 3500ft volt a Lehelen. Gondolom más termelőknél is.
És egyáltalán a zöldség és a gyümölcs ki van téve az éghajlati változásoknak.
Ha bármihez is értenél, akkor tudnád ezeket.
Ha te lennél jövőre a miniszterelnök, amitől az Isten őrizze meg a magyar népet, mit kezdenél a fagyokkal, szárazsággal, jégesővel, több napig tartó esőkkel, árvízzel?
Akkor kinél reklamálnál, a Fidesznél?

Ott a bibi, hogy senki nem foglalkozik a felvásárlási árakkal. Nem a termelő drágított, hanem a kereskedő. Előfordul, hogy olyan alacsony áron akarják felvásárolni a termést, hogy a termelő rafizetne. Ezért inkább oda sem adja

Válaszok:
Sulammit | 2021. július 25. 10:49

Kéri László meg is mondta, hol kell keresni a tolvajokat:
"Van kétmillió ember Magyarországon, aki a rendszerváltás nyertese. Egy részük az MDF, mások a Horn, Medgyessy vagy a Gyurcsány korszak alatt szedtek össze kisebb-nagyobb vagyont." (Népszava, 2018. április 10.)

Különben is mit képzel ez a Jakab, majd ingyen szedik le a melósok azokat a pici málnákat, cseresznyéket, cipelik a dögnehéz dinnyéket stb.

Egy kg cseresze így is kevesebbe került, mint egy doboz cigi.
Na és melyik az egészségesebb?

Köszi, de sokat ne hozz, elég 1kg ribizli.

Nem, Petikém, te térdelj le a szivárványos zászló előtt!

Ekkora féreg még nem volt a magyar politikában.

,,kétmillióan élnek a létminimum alatt,,

Ez több oknál fogva sem valós adat.

A KSH évente éves szinten méri a szegénységi indikátorokat.
A táblázat egyértelműen bizonyítja, hogy 210 évhez sokat javult a helyzet.
https://www.ksh.hu/docs/hun/xs..

Ez pedig azt jelenti, hogy hazugság az az állítás amelyik azt állítja, hogy 2010 után az Orbán-kormány alatt romlás következett be.

Köszönöm a felsorolást, mindig örömmel olvasom. Felháborít az aljas hazudozás, h. a Fidesz lop. Gyurcsányék alatt nem tellett semmire, pedig amit csak tudtak eladtak, repülőtér üzemeltetés joga és haszna, MÁV teherszállítási üzletág, moszkvai kereskedelmi kirendeltség és sok más, kapásból ez jut eszembe, meg a cukoripari vertikum, már előbb. A fura az, h. a pénz mintha eltűnt volna, látszatja nincs, még autópályát is Public Private Partnership-ben építettek, ami klasszikusan olyan konstrukció, amivel a későbbi vásárló, az állam, rosszul jár.

Lehet, h. ennyit ér a hírhedt "szürkeállomány" a szürke gazdaságukban? Ijesztő és elkeserítő, h. feltehetőleg sok embert megtévesztenek azzal, h. közvetlenül a fülükbe duruzsolnak és talán észre sem veszik h. minden szavukból hazugság és gyűlölet csöpög.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés