Orbán Viktor elhitette velem: gonoszság vesz körül

2021. július 24. 09:58

Úgy éreztem magamat, mintha gyászolnék. Gyászolok azóta is. Magamat, magunkat, a teljes magyar LMBTQ közösséget.

2021. július 24. 09:58
null
Waliduda Dániel
Mérce

„Világéletemben szerencsés férfinak tartottam magamat. Két legjobb barátommal 15 évesen, ha félve és szorongva is, de megosztottam, hogy meleg vagyok. Bizalmamat jó emberekbe helyeztem, azóta is ők a legjobb barátaim. Ennek már 17 éve. Óriási ajándékot adtak nekem, hiszen általuk fiatal koromtól volt, akivel beszélhettem életem és identitásom e részéről.

A húszas éveim elején, ha néhány évbe bele is tellett, de lassan egész családom elfogadott és szeret úgy, ahogy vagyok. Instagram-profilomon máig megtalálható a fotó, ahogy nagyszüleim egymást ölelve Pride pólóikban mosolyognak a kamerába. 2016-ban szüleim elkísértek a Budapest Pride Felvonulásra.

Míg élek nem fogom elfelejteni, amikor édesapámat kérdeztem róla, hogy velem tartanának-e. Tartottam tőle, mit válaszol. Kis falu szélén élnek, ahol a nagy kert sok időt és fáradtságot igényel, különösen nyáron. Apa egyébként sem szeret Budapestre járni. De a kérdésemre azt válaszolta, hogy ezek a közös élmények az igazán fontos pillanatok az életben és ha nekem számít, hogy ott legyenek, akkor úgy alakítja, hogy ott tudjanak lenni. És ott is voltak velem.

Azt hittem, hazám is biztató irányba halad. A régióban sokáig élen jártunk az LMBTQ közösség jogegyenlőségének előmozdításában. Emlékszem, európai parlamenti gyakornokoskodásom idején egy asszisztens kollégám irodájának falára ki volt függesztve az ILGA Europe Rainbow Indexe, százalékosan és színekkel jelölve, mely európai országban hogyan állnak az LMBTQ közösség jogai. Magyarország üdítő zölden virított az inkább sárgás és narancssárgás tengerben. Ez kilenc éve volt.”

Kép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bito
2021. július 31. 14:34
Dániel Ez egy nyálas manipuláció. A történet is bizonyítja , az emberek toleránsak, itt élhettek másként is.Elfogadhattak téged a szüleid és kimehettetek együtt a pride-ra. Ehhez nem kell a gyerekeket megbolondítani! Nincs előjogotok. Akarjatok velünk együtt élni, ne változtassatok meg minket. Ti is toleráljatok minket.
1000bocs
2021. július 27. 15:47
Az a vicces ezekben, hogy rengeteg személyes történetet megosztanak arról hogy kis hazánkban igazából semmitől sem kell félniük, senki sem foglalkozik a lelki nyomorukkal. majd mivel balosok és aktivisták kikerekítik a sztorit arra hogy itt kérem sötét középkor van - amit épp a saját életük cáfolt korábban. Erről az a kislány jut eszembe, aki nőnap alkalmából az egyetemi rendezvényen lelkesen felmondta az újságnak a kötelező femináci alternatív demagógiát arról hogy a nőknek ma is harcolni kell hogy esélyhez jussanak, egyenlő fizetést kapjanak - miközben szegéyn kislány nem néz körül és nem veszi észre hogy az ő egyetemén is egylértelmű női túlsúly van a hallgatók között. Ezek a gyerekek nem nézik a valóságot ami valóban és tényszerűen körbeveszi őket. Eszükbe sem jut, hiszen amit a valóságról tudni lehet, már megtanították nekik. Kedves buzi posztolónk sem a valóságot tekinti valóságnak. Arról beszél, amit neki tanítottak a valóságról. Majd ha egyszer ezek a fiatalok lejönnek a fáról, ahová az őket kihasználó politikai erő helyezte őket, rájönnek milyen egyszerű boldognak lenni.
APA152
2021. július 26. 14:35
Ide figyelj húgyagyú köcsög. Eddig nem a normális többségnek nem volt baja a fajtátokkal. Bármilyen undorítóak is vagytok,de toleráltuk. Elfogadtuk,hogy ti egy ilyen állatfaj vagytok. A patkányt sem szeretjük,és nem is vadászunk rá külön. De !!!!! Amikor előjön a bűzös odújábol,és az arcunkba tolakodik,akkor eltapossuk. És még valami agyatlan barom. Ebben a nagy "diktatúrában "csak köszönhetsz Orbán Viktornak. Mert védett állatokká nyilvánította a fajtádat. Ha ez nem így lenne,már nem élnétek.Akkor pontosan miért is van félni valód idióta ?
-Zsolt-
2021. július 25. 00:07
Ha semmi mas bune nem lenne (de van boven), ez az egy dolog is eleg lenne, hogy a tortenelembe egy aljas, bunos figurakent vonuljon be Orban. Az hogy elindult ez az orszag annyi szivas es elnyomas utan egy nyitott, felszabadult europai let fele, ahol senkinek nem kell felnie, senkit nem hallgatnak le, mindenki bekeben elhet a masik mellett szabadon, onmagat felvallava, felemelt fejjel, egyenrangukent. Aztan ezt o megakasztotta, es a visszajara forditotta. A hatalomehseg az agyara ment, es minden alavalo eszkozt felhasznal az emberek leggonoszabb enjere epitve, azt gyuloletbol gyurt szavazatokra konvertalva. Ezek miatt elobb-utobb a tortenelem szemetdomjan vegzi o is, mint sok mas gonosz, telhetetlen politikus. A baj csak az, hogy a magyarok eletebol ront meg evtizedeket. A fenti cikk iroja is jobb sorsra lenne erdemes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik