Orbán Viktor elhitette velem: gonoszság vesz körül

2021. július 24. 9:58

Waliduda Dániel
Mérce
Úgy éreztem magamat, mintha gyászolnék. Gyászolok azóta is. Magamat, magunkat, a teljes magyar LMBTQ közösséget.

„Világéletemben szerencsés férfinak tartottam magamat. Két legjobb barátommal 15 évesen, ha félve és szorongva is, de megosztottam, hogy meleg vagyok. Bizalmamat jó emberekbe helyeztem, azóta is ők a legjobb barátaim. Ennek már 17 éve. Óriási ajándékot adtak nekem, hiszen általuk fiatal koromtól volt, akivel beszélhettem életem és identitásom e részéről.

A húszas éveim elején, ha néhány évbe bele is tellett, de lassan egész családom elfogadott és szeret úgy, ahogy vagyok. Instagram-profilomon máig megtalálható a fotó, ahogy nagyszüleim egymást ölelve Pride pólóikban mosolyognak a kamerába. 2016-ban szüleim elkísértek a Budapest Pride Felvonulásra.

Míg élek nem fogom elfelejteni, amikor édesapámat kérdeztem róla, hogy velem tartanának-e. Tartottam tőle, mit válaszol. Kis falu szélén élnek, ahol a nagy kert sok időt és fáradtságot igényel, különösen nyáron. Apa egyébként sem szeret Budapestre járni. De a kérdésemre azt válaszolta, hogy ezek a közös élmények az igazán fontos pillanatok az életben és ha nekem számít, hogy ott legyenek, akkor úgy alakítja, hogy ott tudjanak lenni. És ott is voltak velem.

Azt hittem, hazám is biztató irányba halad. A régióban sokáig élen jártunk az LMBTQ közösség jogegyenlőségének előmozdításában. Emlékszem, európai parlamenti gyakornokoskodásom idején egy asszisztens kollégám irodájának falára ki volt függesztve az ILGA Europe Rainbow Indexe, százalékosan és színekkel jelölve, mely európai országban hogyan állnak az LMBTQ közösség jogai. Magyarország üdítő zölden virított az inkább sárgás és narancssárgás tengerben. Ez kilenc éve volt.”

Kép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Alapos a kritikád.

Hát még az elmaradó gyerek pride miatt milyen bánatos lehetsz....

A gyűlölködő gyűlölködőt kiált.
Maga mondja magáról, hogy fogaskerék a szivárványgépezetben, tessék megérteni, hogy mi nem akarunk azok lenni. Van nekünk jobb dolgunk is!

Orbán elhitette vele, hogy gonoszság veszi körül. ???????
A gonoszság nem bennünk, körülöttünk dühöng, aha.
Vártam, hogy itt következik egy történet, mivé és hogyan változtatta át őt Orbán.
De nem Orbán volt az, és ő maradt, ami volt. Még a nagyszüleire is egyenruhát húzott.
A televizíójukat az RTL-re állította-e állandóra?

Amit ti ünnepeltek, az nekünk rossz érzés, gyász.
Gyászoljuk a normalitást, a családot, a harmóniát. Azt a családot, ahol van anya és van apa és ahol nem a más gyerekére ácsingóznak, mert sajátjuk van. A gyereknek joga van apához és anyához is.
Szerencsére a legtöbb család ilyen, van/volt apa is, anya is, hiába fújjátok fullig a szivárványost.
És nem azért érzitek magatokat rosszul, mert az Orbán, hanem azért, mert valami rendhagyót, a ti értékeitek szerint modernet, valóban a lét alapjait támadót, diszharmonikusat éltek meg.
Vállaljátok! Az élet szenvedés is. Mindenkinek is. Hogy a szépségeit is észrevegyük.

"európai parlamenti gyakornokoskodásom idején "
Ha minden tisztességtelen ember nem írogatná, nem ömlengene, mik történtek körülötte gyakornokoskodása idején, a világ sokkal jobb hely lenne.
Édesapádnak részvétem, őszintén: fogalmam nincs, neki van-e és ha igen, mennyi része abban, hogy téged ekkora boldogság ért, de ha igen:
az Isten irgalmazzon neki. És nagyszüleidnek.
És járjatok csak minél többet Pride-pólókban, virítsatok üdítően, zölden.
Jó nektek.

Az ész megáll milyen egy profilkutató alak vagy annamannus! :-)

"Talán az a jelenség érvényesült nála is, mint a többedik generációs török bevándorlóknál. Vagy nem tudom."

Hogyan vázolnád ezt te profi??
Ama régi , háborús s vészekkel terhes korokban lett volna tán a V(W)aliduda családja több generációs buzzancs és zsidó akik (tegyük fel) Lengyelföldön katolizáltak, karácsonyimalacevőkké morfolódtak de mai sarj-uk (Dániel) elhagyva a Lengyelföldi romlott multikulturalista állami eszményt visszatért a régi hithez?! (Ugyehogynem.)

W.Daniel sokkal inkább valószínűsíthetően egyik mai, korunkbeli átható (és adekvát szót merészen tabu nélkül kimondva: sátáni) influencia hatásának emberáldozata pl. a "buzerancia" gyakorlásával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés