Emberellenes liberálisok

2021. július 24. 07:34

A jó demokrata tehát – a nyugati liberálisok szerint – nem kéri ki az emberek véleményét.

2021. július 24. 07:34
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Semmit rólunk nélkülünk – ismerős? Ezt az elvet csak látszólag vallják magukénak a liberálisok, akik a valóságban rendkívüli módon utálják a népakaratot. A folyton-folyvást diktatúrát kiáltó, autoriter tendenciákról deliráló politikusok és úgynevezett jogvédők köpni-nyelni nem tudtak, amikor Orbán Viktor szerdán bejelentette, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez. Hisztérikus reakciók lepték el a Twitter közösségi oldalt, egymást érték a nyugati véleményformálók bejegyzései. Többek szerint a meghatározott témákról egészen egyszerűen nem lehet népszavazást tartani, azaz nem lehet megkérdezni az embereket.

Német politikusok, például a szociáldemokrata Katja Mast vagy zöldpárti Hannah Neumann szerint az emberi jogokról nem lehet referendumot tartani, a kisebbségi jogokról nem dönthet a többség. Reinier van Lan­schotnak, a Volt nevű páneurópai párt társelnökének pedig úgy általában a népszavazás intézményével is baja lehet, szerinte ugyanis az egy megosztó és polarizáló eszköz, amivel nem lehet a diszkriminációt igazolni. A német szabad demokrata Jens Brandenburg is azt kezdte magyarázni, hogy a demokrácia több, mint a többség diktatúrája.

A népszavazás egyébként a közvetlen demokrácia egyik bevett eszköze, de mint látjuk, ha a magyar kormány kezdeményezi, akkor furcsa módon az emberek véleményének kikérése hirtelen diktatórikus és veszélyes dologgá változik. A jó demokrata tehát – a nyugati liberálisok szerint – nem kéri ki az emberek véleményét. Minek is, hiszen úgyis jobban tudják náluk, mi a jó nekik. A magyar olvasónak leginkább az SZDSZ-t idéző liberális arrogancia nagyon is általánossá vált az uniós elitben. A liberálisok nem hagyják, hogy gúzsba kösse őket, hogy az emberek mit akarnak és mit nem. Azzal csak belezavarnak a terveikbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2021. július 24. 17:49
Az emberek legalább 90%-nak nincs átgondolt, konzisztens álláspontja, ami a társadalmi problémákat, kérdéseket illeti. A 90% élén a politikusok és a választók vannak. Ők gyakorlatilag tökéletesen alkalmatlanok a társadalmi problémák megoldására, kezelésére.
olajfa1
2021. július 24. 12:44
A libbancsok annyira "emberbarátok" lettek hóés annyira szabadok hogy amiket csinálnak és "felkarolnak" az sokkal erőszakosabb beavatkozás mint amit MENGELE csinált!... Pedig az "emberkisérletnek" mondták a libbancsok... meg "emberellenes tevékenységnek"...
istvanpeter
2021. július 24. 11:19
Demokrácia a nép nélkül. Minden önkény és tömegterror alapja és kiinduló pontja a liberális forradalom és önkény.
Pierre
2021. július 24. 10:41
1. orban regnalasa ota nem volt Magyarorszagon nepszavazas, csak, ha szemelyesen a vezenylo tabornok iratott ki maganak egyet. Gyakorlatilag megszunt, felszamolodott ez a demokratikus polgari lehetoseg is. 2. orban nepszavazasa nem kivancsi az emberek velemenyere. Az iranyitott kerdesei mar onmagukban hazugsagok, ugy vannak megfogalmazva, hogy csak egyfele valaszt lehessen ra adni, es semmikeppen ne tartalmazza opciokent a demokratikus elveket vallo polgarok velemenyet. 3. ezt meg te is tudod, őry, csak akkora csuszomaszo szolga vagy, hogy mar reg lemondtal onkent arrol, hogy igazat irj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik