A népszavazás a legitim válasz a brüsszeli jogsértők ámokfutására

2021. július 24. 15:14

Surján László
Magyar Nemzet
Balról lehet hallani éles kirohanásokat a pedofília ellen, de csak akkor, ha katolikus pap a bűnös.

„Az elmúlt hetek történései nyomán egyre nő az emberben az indulat. Amikor a pedofil esetek nyomán a kormányoldal a törvények szigorítását javasolta, még remélhettük, hogy ez a téma közös pont lesz a túlságosan polarizált magyar belpolitikában. Nem gondoltam, hogy akad olyan ember, aki nem támogatja a gyermekek fejlődésének zavartalanságát biztosító törvényt. Túl jóhiszemű voltam. Csak a Jobbik szavazott igennel, de ők is hozzátették, hogy kormányra kerülve meg fogják változtatni. Balról lehet hallani éles kirohanásokat a pedofília ellen, de úgy látszik, csak akkor, ha katolikus pap a bűnös. Most inkább távol maradtak a szavazástól.

Ezek után jött az uniós szintű támadás. Ahhoz, hogy ez lehetővé váljék, át kellett értelmezni a magyar törvény szövegét. Ez azonban liberáliséknél nem okoz gondot. Azt szajkózták, hogy a törvény egyenlőségjelet tesz a pedofília és a homoszexualitás közé. Ez persze nem igaz. Sajnos heteroszexuális oldala is van a pedofíliának, a törvény nem különbözteti meg a két változatot.

Ha már ez a kérdés a törvényhozás előtt szerepel, akkor nagyon helyesen a gyermeket érintő és a nemiséggel kapcsolatos egyéb jelenségekkel is foglalkozni kellett. Ilyen a nemi felvilágosítás kérdése, és ilyen az a terjedő divat, ami a nemiséget nem veleszületett adottságnak tekinti, hanem annak szabad megváltoztatására akar lehetőséget adni. Minden együttérzésem azoké, akik úgy születtek, hogy genetikailag meghatározott nemük és testi adottságaik, hormontermelésük nincs összhangban. Számukra számos beavatkozási lehetőség adott, s jó esetben a természet adta hiba korrigálható. Ez azonban nem lehet hivatkozási alap arra, hogy egészséges gyermekek nemi fejlődésébe durván, ráadásul a későbbi harmonikus nemi élet esélyeit rontva beavatkozzanak. A törvénynek ezek a részei váltottak ki éles támadást nemcsak a hazai nekivadult ellenzékből, hanem a liberális világ egészéből.”

Kép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha ti egy 1000 fős közvélemény kutatás eredményét perdöntőnek állítjátok be, akkor a népszavazás, még ha érvénytelen is lesz, egy több nagyságrenddel nagyobb minta alapján végzett közvélemény kutatás lesz.

Brüsszel pedig mondhatja, hogy nem érdekli, de akkor oda van a kedvenc dumátok értelme, hogy Brüsszel nem a magyar emberek, hanem csak a kormány ellen akciózik. Te is azt vetíted előre, hogy a magyar emberek véleményére fog legyinteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés