Orbánéknak nem kell a Norvég Alap pénze

2021. július 23. 16:17

Arató Gergely
Demokratikus Koalíció
Mert nem tudják már ellopni.

„A kormány inkább lemond több mint 70 milliárd forintról, ami a Norvég Alapból érkezne a hazai civil szervezetekhez, mert nem avatkozhatnának bele állami szinten, hogy ki kapja ezeket a támogatásokat – mint ahogy ez egyébként más országokban is működik.

A Demokratikus Koalíció szerint mindent elárul Orbánékról, hogy ha nem lophatják el a támogatásra szánt milliárdokat, akkor már nem is kell nekik. Ugyanez történt az uniós forrásokkal is, csak úgy kellett nekik a pénz, ha el tudják lopni - minden figyelmeztetés ellenére érintetlenül hagyták az egész korrupt rendszert és addig loptak, amíg el nem zárták a pénzcsapot. Ezzel a gusztustalan, feneketlen étvággyal most olyan civil szervezeteket fosztanak meg pénztől, akik az állam feladatát átvállalva foglalkoznak a hátrányos helyzetűekkel, vagy épp az oktatással. Mi, európai magyarok elutasítjuk Orbánék józan észt nélkülöző, féktelenül kontrollálni vágyó politikáját, és a 2022-es kormányváltás után lehetővé tesszük, hogy ezek a szervezetek hozzájuthassanak támogatásokhoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazudik.
Olyan civil szervezeteket támogattak a magyarországi alapítványokon keresztül, amelyek burkoltan pártok, pártokhoz kötődőszervezetek voltak és a kormánnyal szemben ténykedtek.

Mindehhez tudni kell, hogy Norvégia nem tagja az EU-nak, ugyanakkor egy szerződés folytán élvezi az unió kedvezményeit. Ennek fejében 15 országot az általuk létrehozott alapítvány keresztül támogatnak.
A támogatás két részből áll. Az egyik részt a kormány, a másik részt az általuk pályázat útján kijelölt alapítvány, civil szervezet pályáztatja meg. Ez a szervezet eddig az Ökotárs Alapítvány. 2014-ben megállapodás jött létre, hogy a magyar kormánynak a civil lebonyolítójának kiválasztásába beleszólása lesz.
Vajon a Norvég Külügy miért nem fogadta el a magyar kormány által kijelölt szervezetet? Ezt Arató figyelmen kívül hagyja.
Pedig tudjuk a részigazság még hazugság is lehet.

A nézeteltérésre jól rávilágít Lázár János általi megfogalmazás.
A civil pályázatok támogatásáról döntő civil konzorciumot az Ökotárs Alapítvány vezeti, amely „ezer szállal kötődik az LMP-hez”.

,,Lapunk információi szerint a második kör pályázói között – más szervezetek mellett – megtalálható külön-külön konzorciumban az Ökotárs Alapítvány – Autonómia Alapítvány páros, továbbá a Vöröskereszt, valamint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat is. Utóbbi szervezet elnöke Kövér László házelnök, a vezetőség tagjai között pedig a legutóbbi beszámoló szerint megtalálható Kuncze Gábor volt belügyminiszter, Demszky Gábor volt főpolgármester, valamint Csányi Sándor OTP-vezér is. A pályázatok elbírálásánál szempont lesz az is, hogy a konzorciumban lévő egyesületek milyen pályázatlebonyolítási tapasztalattal rendelkeznek. ,, - olvasható a 24.hu-n

Vajon ezek a pályázók közül csak az Ökotárs lenne a minden tekintetben elfogadható?
A Vöröskereszt, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat miért nem elfogadható?

miert tamogasson olyan penzt barmely kormany, amit nyiltan az ellensegeinek szannak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés