Orbán Viktor csak ne verje a mellét

2021. július 23. 12:22

Dobrev Klára
Facebook
Oda jutottunk, hogy a magyarok kevesebbet kapnak munkájukért, mint a románok.

„Orbán Viktor csak ne verje a mellét, ne legyen már annyira büszke a legutóbbi minimálbér emelésre, ugyanis az még az emeléssel sem éri el a romániai minimálbér értékét.

Oda jutottunk, hogy a magyarok kevesebbet kapnak munkájukért, mint a románok. Valóban, úgy gondolja Orbán, hogy a magyarok munkája kevesebbet ér?”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 211 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te akartad 200 ezer forintra emelni, te nagyon hülye!
Az a bajod, hogy ezt a széket is kihúzta a feneked alól Orbán Viktor? :)

Válaszok:
ThunderDan | 2021. július 23. 13:13

Te állat, a kormányzásotok alatt HÚZOTT EL TŐLÜNK A TÉRSÉG!
A kormányzásotok alatt NOMINÁLISAN IS ALIG NŐTT A MINIMÁLBÉR (folyamatosan olyan infláció mellett, amihez képest most az általatok "brutálisnak" minősített infláció eltörpül).

Tényleg nem is folytatom, csak feldühítem magam.

Ja, és nem, Romániában NEM keresnek többet álagban, mint Magyarországon.

"Akarta" - szóban, minden tét nélkül.

Amikor meg kormányon voltak 2002-2010 között, nyolc év (!!!!) alatt jutottak el az 50 ezres minimálbérről 73 ezerre. Évi 5-8%-os infláció mellett...
(A Zorbán a 73 ezerről emelte a mimimálbért úgy már most 160 ezerre, hogy a kormányzása nagy részében nulla közeli volt ugyanez az inflációs adat...)


Konolyan mondom, amikor ballibek (pláne személyesrn maga Gyurcsány felesége, Gyurcsány pártjának miniszterelnök-jelöltje!) UGATNAK BÉRSZÍNVONALRÓL, akkor kinyílik a bicska a legszelídebb ember zsebében is.

Válaszok:
Sulammit | 2021. július 23. 15:14

A Nemzet Apró Primitivje is megszólalt...

Pontosan! A Parlamentben a fejükre is olvasták ezeket a tényeket többször is, ennek a dekadens pártnak, de, csak hajtogatják a magukét a dilinyós Varga, - tudod, aki azt a alufóliából készült tökfödőt húzott a fejére -
vezetésével.

Dobrev Klára hamar felejt. Az elmúlt napokban kitört és felfújt megfigyelési ügy kapcsán a következőt posztolta: „Most is szükségünk van erős Európára. Meg kell védeni a magyar embereket az Orbáni önkénytől. Attól a politikától, amit eddig csak fehérorosz, vagy afrikai diktatúrákban láttunk.” Úgy fest, nem nyitotta ki otthon a szemét, pedig ő igazi megfigyelőkkel élt együtt, egy valódi diktatúrában. Úgy, hogy a rezsim vezetésében a családjának elég nagy szerepe volt, ő meg abból a tőkéből és kapcsolati hálóból építette fel magát. Hozzuk akkor vissza azt az érdekes történetet, amely Dobrev nagybátyjáról, ifjabb Apró Antallról szól. Arról az elvtársról, aki az állambiztonság tisztje volt. És olyan embereket figyelt meg (európai diplomatákat), akik ma már az ő és az egész Dobrev-Apró-Gyurcsány hálózat barátai, harcostársai. Hogyan tanulmányozzuk, kompromitáljuk, majd szervezzük be a kapitalista országok diplomatáit? Megmondta, illetve leírta ifjabb Apró Antal őrnagy 1985-ben.

https://pestisracok.hu/megfigy..

Az Eurostat közleményében szereplő adatok a 2020-as magyar minimálbért teszik a 2021-es román, lengyel stb. minimálbérek mellé.

A béreket nem euróba kell átszámolni az összehasonlításkor, hanem vásárlóerő paritáson.
Az árakra nem az árfolyam gyakorol hatást, hanem az infláció.
Ez az összehasonlítás is sántíthat, ha az egyik országban a tartós áruk ára és kereslete nagyobb mértékben növekedett. Pl. lakásvásárlás, ingatlanvásárlás, tartós fogyasztási eszközök

,,Nem csökkentik, de az egységes bértörvény kiértékeléséig befagyasztják a közalkalmazotti béreket Romániában a 2020. decemberi szinten - közölte Florin Citu miniszterelnök hétfőn. Az is eldőlt, mekkora lesz jövőre a minimálbér.

A kormányfő szerint a minimálbér az éves infláció - 1,8 százalékra tehető - mértékénél valamivel nagyobb arányban, mintegy 3,1 százalékkal emelkedik 2021-ben, erről a szerdai ülésén fogad el határozatot a kormány. Hozzátette: ez egy kompromisszumos megoldás, ugyanis a koronavírus-válság által "leginkább sújtott" munkáltatók a hétfői egyeztetésen a minimálbér szinten tartását javasolták, a szakszervezetek pedig 7 százalék körüli minimálbér-emelést próbáltak elérni.

A tervezet szerint a romániai bruttó minimálbér jövőre 70 lejjel, 2300 lejre (171 ezer forint) emelkedik, ami 1386 lejes (103 ezer forint) nettónak felel meg.

Itt jegyezzük meg, hogy a 2021-es magyar minimálbér összegéről jelenleg is folynak a tárgyalások, úgy tűnik, szerdán születhet erről megállapodás. A nettó minimálbér (családi adókedvezmény nélkül) 107 000 forint jelenleg Magyarországon.
https://www.portfolio.hu/gazda..

,,Miért kell Dobrev Klárának hazudni ?,,

Kódolva van a génjében.

Így igaz. Ez eszembe volt, de úgy néz ki elfelejtettem leírni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés