Üzenjünk a hősöknek!

2021. július 23. 17:50

Fürjes Balázs
Facebook
Szurkoljunk teljes szívből és teljes erőből!

„Egy olimpia egy év késéssel. Egy olimpia üres lelátókkal. A járvány a világ legfontosabb sporteseményét is virtuálissá tette a nézők számára.

Az olimpia az emberiség történetének legszebb sporthagyománya, tömegeket inspirál, nemzeteket kovácsol össze és elképesztő teljesítményekre sarkall. Egy cél, amire világszerte több millió sportoló teszi fel az egész életét. Az olimpia örömünnep, a páratlan emberi teljesítmények, a küzdés, a csapatszellem diadala. Az egyik, ha nem a legnagyobb országokon és kontinenseken átívelő közösségi ünnep.

Éppen ezért, még ha buborékba kényszeríti is a járvány, soha nem lesz virtuális. A felkészülés erőfeszítései, a versenyek, a teljesítmények és a hamarosan megszülető eredmények is ugyanolyan valóságosak, mint bármely eddigi olimpián.

Már a megalakuló NOB-nak is volt magyar tagja, ahogy az első olimpián is részt vettünk, sőt, miénk lett az úszás első aranya is (illetve egész pontosan akkor még ezüst járt a győztesnek), amit Hajós Alfréd nyert meg. A Magyar Csapat szabad akaratából minden olimpián részt vett. Mindösszesen két alkalommal nem voltunk ott: az 1920-as olimpiáról a háború miatt, az 1984-es olimpiáról pedig a kommunisták miatt hiányoztunk.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés