Üzenjünk a hősöknek!

2021. július 23. 17:50

Szurkoljunk teljes szívből és teljes erőből!

2021. július 23. 17:50
null
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs
Facebook

„Egy olimpia egy év késéssel. Egy olimpia üres lelátókkal. A járvány a világ legfontosabb sporteseményét is virtuálissá tette a nézők számára.

Az olimpia az emberiség történetének legszebb sporthagyománya, tömegeket inspirál, nemzeteket kovácsol össze és elképesztő teljesítményekre sarkall. Egy cél, amire világszerte több millió sportoló teszi fel az egész életét. Az olimpia örömünnep, a páratlan emberi teljesítmények, a küzdés, a csapatszellem diadala. Az egyik, ha nem a legnagyobb országokon és kontinenseken átívelő közösségi ünnep.

Éppen ezért, még ha buborékba kényszeríti is a járvány, soha nem lesz virtuális. A felkészülés erőfeszítései, a versenyek, a teljesítmények és a hamarosan megszülető eredmények is ugyanolyan valóságosak, mint bármely eddigi olimpián.

Már a megalakuló NOB-nak is volt magyar tagja, ahogy az első olimpián is részt vettünk, sőt, miénk lett az úszás első aranya is (illetve egész pontosan akkor még ezüst járt a győztesnek), amit Hajós Alfréd nyert meg. A Magyar Csapat szabad akaratából minden olimpián részt vett. Mindösszesen két alkalommal nem voltunk ott: az 1920-as olimpiáról a háború miatt, az 1984-es olimpiáról pedig a kommunisták miatt hiányoztunk.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. július 24. 12:56
HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYAROK!
lazio154
2021. július 24. 06:35
Úgy emlékszem kb. 180 fő sportoló utazott az olimpiára. A kisérő személyzet / edzők, vezetők / biztos van 300 fő. A sportolók közzül 100- 120 fő indultak még kategória. Így aztán a kb. 400 hősnek jó bulizás , kellemes szórakozás lesz a Tokiói olimpia.
pemete jakab
2021. július 23. 22:45
Aki azért küzd, hogy legyőzze a másikat, az nem lehet hős.
David Lindenwald
2021. július 23. 21:21
G
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik