Franciaország aggódik a magyar gyermekvédelmi törvény miatt

2021. július 23. 14:44
„Aggódom a június közepén elfogadott magyar törvényt miatt, amelyről népszavazás lesz, amely viszont nem egészen erről a törvényről szól” – nyilatkozta Clément Beaune államtitkár.

Franciaország aggódik a magyar „gyermekvédelmi törvényről” kiírt népszavazás kapcsán a témák összemosása és „hangszerelése” miatt – mondta Clément Beaune, az európai uniós ügyekért felelős francia államtitkár pénteken.

„Aggódom a június közepén elfogadott magyar törvényt miatt, amelyről népszavazás lesz, amely viszont nem egészen erről a törvényről szól” – nyilatkozta a politikus a szlovéniai Brdo várában uniós kollégáival folytatott találkozóra érkezve.

Úgy véli, az uniós partnerek által is bírált törvényről szóló népszavazás „hangszerelése” és a dolgok összemosása „káros és problematikus az Európai Unión belül”. A szlovéniai találkozó egyik vitatémája, hogy az EU mennyire ellenálló a kihívásokkal és válságokkal szemben.

„Az ellenálló képesség azt jelenti, hogy meg tudjuk védeni közösen értékeinket, amelyeket néha az EU-n belül is támadnak. Semmit sem szabad feladnunk ezekben a kérdésekben” – jelentette ki a francia politikus.

Nyitókép: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem Franciaország aggódik, legfeljebb is Franciaország liberális-brüsszelita kormánya.
(Majdnem azt írtam, helytartótanács...)

Nézzünk egy-két "érdekességet" a dicső francia nemzetről:

Vendée az a franciaországi tartomány, ahol a baloldal bemutatta világraszóló újítását, a saját társadalom elleni hadviselést népirtás formájában.

A baloldal dicsőséges Francia Forradalma nem tűrte a tartomány lakosságának ellenállását az erőszakos haladás, felvilágosodás, egyenlőség, szabadság, testvériség ellen.
Meg kellett lakolniuk. A Convent 1794 elején elhatározta a Vendée-i lakosság megsemmisítését az utolsó emberig, asszonyig, gyermekig. Az eredmény: több, mint 300,000 áldozat.

Röviddel ezután kellett volna nekik Moszkva sőt Nyugat Ausztrália is, még a modern gyarmatosítás korszaka előtt.

A modern gyarmatosítás számukra valóban gyümölcsöző volt, például Afrika jó része, Indo-Kína, Csendes-óceáni szigetvilágok, stb. lett bezsebelve. A világ egyhetede.

Ennek ellenére szabászkodtak Nagy-Magyarországon, színmagyar területeket elvágva, majd elszaladtak a Wehrmacht elöl az angol Expedíciós Hadsereg támogatása ellenére.

Az úgynevezett ellenállás létszáma a háború után virágzott, mert alatta még a kollaboráció virágzott. Maga Sartre, a "nemzeti legenda" is avval volt elfoglalva, hogy színdarabjait színpadra vitesse Párizsban a német cenzorok jóváhagyásával. Sartre kijelentette: "Sohase voltunk olyan szabadok, mint a német megszállás alatt.” Ettől eltekintve a béke biztonságában a nőkre törtek és a németekkel randevúzókat kopaszra nyírták és megalázták nagy bátran.

Clément Beaune a francia belügyekért aggódjon, mert a francia kormány nem tudja megvédeni a polgárait. A gazdaságáért is lenne miért aggódnia, mert igencsak a csáki szénája állapotban leledzik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés