Az ügy bűzlik a dezinformációtól

2021. július 22. 13:08

Szentesi Zöldi László
Facebook
Indokolt kérdés, hogy a Forbidden Stories szakmai szervezet vagy titkosszolgálati fedőcég.

„Gondolkozzunk egy cseppet. Én a magam részéről beteszem a közösbe huszonnyolc év tudását, higgye el az olvasó, hogy meg tudom különböztetni az újságírói nyomozást a titkosszolgálati munkától. Mindkettővel találkoztam már pályafutásom során.

Ők maguk adják meg a megfejtést arra a kérdésre, vajon, a kettő közül melyikről van szó.

».....derítette ki a Direkt36 egy nemzetközi tényfeltáró projekt részeként. A kutatás során számos olyan közvetett bizonyítékot is találtunk, amelyek arra utalnak, hogy a titkos megfigyelések mögött magyar állami szervek állnak.

Az összesen 17 szerkesztőség – köztük a Washington Post, a Guardian, a Süddeutsche Zeitung, a Die Zeit és a Le Monde – részvételével zajló nemzetközi nyomozást a Forbidden Stories nevű tényfeltáró újságírói hálózat vezette, amely az Amnesty International (AI) jogvédő szervezettel közösen jutott hozzá egy, az NSO ügyfeleinek tevékenységével kapcsolatos adatbázishoz.)«

Eddig az idézet.

Szerintem egyértelmű, hogy külföldi titkosszolgálat vagy titkosszolgálatok állnak a háttérben, ők gyártották a sztorit, és nemzetközi beágyazottságúvá teszik sajtókapcsolataikkal. Ilyen mértékű összehangolt munkára a tucatnyi országban élő, egymást nem ismerő újságírók nem képesek, nyilvánvaló, hogy kézbe kaptak az anyagot. Az nagyon indokolt kérdés, hogy a forrásként feltüntetett – és a sorosista Amnestyvel együttműködő – Forbidden Stories szakmai szervezet vagy titkosszolgálati fedőcég. Van tippem...

Az ügy bűzlik a dezinformációtól. Nem Magyarország az elsődleges célpont, talán inkább Benjamin Netanjahu, persze, merő véletlenségből hazánk is kapott egy gyomrost.

Átlátszó, nem túl jól leplezett akció. Nem újságcikk, hanem titkosszolgálati hátterű provokáció.

Elhihetitek, hogy így van.”

A képen Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója szerepel.Kép forrása: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

17 szerkesztőség összetanakodék!
Kérdéses, honnan származik az 50 ezres egységes lista.
Elképzelhető, hogy ezeket az adatbázisokat megszerezték és összerakták a jogvédők, ehhez viszont nagyon komoly kiberbiztonsági, ha nem hírszerzési munka szükséges.
(Amit illegálisan végeztek, az úgynevezett "jogvédők"!)

Valószinű, hogy azért dobták ezt a gumi szárnyaslovat a népek közé, hogy ezen elrágódjanak azok kissé és így a szolgálatok elfedjenek, elnapoljanak egy valódi leleplezést.
De ami késik, nem múlik. Jön az, csak még egy kicsit kell várni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés