Mindenki „lehallgatás-ügyről” beszél

2021. július 21. 19:03

Parászka Boróka
Facebook
Dörmögnék egyet a Pegasus-ügyhöz való polgári (aka „értelmiségi”) viszonyról.

„Van ez az elégedetlenség, hogy semminek sincs következménye. Egyrészt persze, hogy nincs, a kormány terel és túlél – ebben profi.

Másrészt persze, hogy nincs, ha nincs aki kikövetelje a következményt. Nem csak azért nem követeli ki, mert nem tud (vagy nem akar) ellenállni. Hanem egyszerűen azért, mert hiányzik ehhez néhány dolog: a tájékozottság, az elvi elkötelezettség és – ez súlyosabb, mint hangzik – a nagyvonalúság. Vegyük sorra:

1. Mindenki "lehallgatás-ügyről" beszél, és így relativizál. Holott ez nem egy lehallgatási ügy. A Pegasus nem könnyen kiszerelhető, kikerülhető poloska, nem a szeku-stázi nosztalgiakütyüje, hanem egy kiberfegyver, amit civilek ellen vetettek be. A kommunikációs megúszásban profi kormány, akárcsak a melegellenes törvény esetében a "pedofil törvény" megnevezéssel, most is át fogja keretezni a történetet - és észre sem veszi majd a nagyérdemű, hanem statisztál ehhez.

2. Elvi következetesség: az adatvédelem, a magán- és közélet szétválasztása, a jogosulatlan adatszerzéssel szembeni védelem, az állambiztonsági, titkosszolgálati szervek polgári kontrollja (és nem fordítva) az alapja bármely élhető társadalomnak. Ezt nem kérdőjelezzük meg, nem mellőzzük, nem függesztjük fel. És nem teszünk úgy, mintha megszoktuk volna, hogy mindez nem adott. Meg sem kísérelünk együttélni mindezek hiányával.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te inkább fogd be, ha kérhetném.

Jobban tennék ha beszereznék a mosószereket, mert ha az izraeli szolgálat élén a Moszaddal nekilát a vizsgálatnak egyeseket igencsak el fogja érni a vékony fosás.

PARÁSZKA BORÓKA: nincs aki kikövetelje a következményt.
Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is az ATV-ben mondá: „A telefonszámom szerepel egy jegyzékben, ennyit tudok, semmi többet nem tudok, erre azt kell mondanom, hogy és akkor?” – utalt ezzel a bizonyítékok hiányára.
Az előítéletekkel terhelt PARÁSZKA BORÓKÁNAK nem kellenek bizonyítékok.

Azért remélem, hogy Kálmán Olga már szervezi a vicchez a nevetőkórust...
Csalódnék a nagy demokratanőben, ha nem ezt tenné.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés