Orbán hallgat

2021. július 21. 18:24

Batka Zoltán
Népszava
Ha Magyarországra jössz, hagyd otthon az okostelefonodat.

„Ha Magyarországra jössz, hagyd otthon az okostelefonodat. Meg ha Ruandába, Azerbajdzsánba, Mexikóba, Indiába, Bahreinbe, Szaúd Arábiába - szintén. Ma Magyarország ebbe a díszes csapatba tartozik, amelyik jó kormányzás helyett inkább irgalmatlan pénzekért felbérel egy idegen zsoldoscéget, hogy velük kémkedjen a saját állampolgárai után. Mert senki se dőljön be az izraeli cégnek, hogy a kémprogramjuk terroristák, szervezett bűnözők lefülelésére van. Azok eddig sem használtak okostelefont, egyáltalán: telefont sem.

A művésznevén Pegazus nevű kémprogramjuk kifejezetten a törvénytisztelő átlagemberek megfigyelésére szolgál, civil aktivistákéra, újságírókéra. Magyarországon sok illúziója senkinek sem volt Orbánról, de a közügyeket ismerők bízhattak abban, hogy a felszín alatt a magyar rezsim is van annyira korhadt, hogy a magyar titkosszolgálatok képtelen lennének a sok ellenzéki aktivista, újságíró, civil akár töredékét is megfigyelni.

Azonban itt jött képbe a XXI. század high-tech megoldásokkal házaló izraeli cég. Innentől ha egy újságíró küld egy kényelmetlen kérdést a minisztériumnak, akkor hopp, csak egy gombnyomás, és érdemi válasz helyett máris az újságíró telefonját lehet böngészni, hogy mi van rajta, amit ellene fordíthatnak. Ehhez nem kell nagy apparátus, meg James Bond Akadémiát végzett elhárítótiszt, egy ballonkabátos pártalkalmazott vakegér is vígan ellátja a gombnyomogatás feladatát.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

BATKA érvelése fabatkát sem ér!
Valaki azt mondta, hogy valaki azt mondta:

„Azt mondják, hogy a lista kiszivárgott. De honnan szivárgott ki? Nem mondják meg, hogy ki szivárogtatta ki, de honnan szivárgott ki? Kihez tartozik a lista? Ki készítette? Miért nincsenek erről adatok? Ez abszurd” – vélekedett a kémszoftver izraeli gyártója.

Merkel még hálás is lett volna szerzőnknek, ha idejében szól neki erről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés