Internetes híroldallá fejlesztik az rtl.hu-t Bordás Gábor vezetésével

2021. július 21. 11:45
Az RTL Magyarország új online hírszolgáltatása már a közeljövőben elindulhat és a 24.hu-tól igazol hozzá főszerkesztőt a médiavállalat – írta meg a Média1.

Az RTL Magyarország: internetes hírszolgáltatást indít. Az RTL Magyarország az rtl.hu-t alakítja át jelentősen, hogy „megújult formában, egyedi, videó-központú híroldalként juttassa el híreit és szórakoztató típusú tartalmait a felhasználóknak”. Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója a Media1 érdeklődésére a következőket nyilatkozta:

„Gábor személyében egy nagy szakmai múlttal rendelkező médiaszakember érkezik főszerkesztőként az RTL Magyarországhoz. Az ő irányításával digitális platformjainkon is meg tudjuk őrizni mindazokat az értékeket, amelyekre büszkék vagyunk – az RTL-es hírek objektivitását, pártatlanságát, és legfőképpen a hírszerkesztők politikai függetlenségét. A megújuló rtl.hu videós hírsite szerkesztősége szervezetileg a hírigazgatósághoz tartozik, követi annak szakmai és etikai normáit, és továbbra is függetlenül és pontosan tájékoztat Magyarország és a világ legfontosabb közéleti eseményeiről. Szórakoztató szerepe változatlanul hangsúlyos marad, és továbbra is kínál majd az RTL Magyarország műsoraihoz kapcsolódó videós tartalmakat is. Az új főszerkesztő lendületet és szaktudást hoz, hogy az RTL Magyarország hírei digitálisan is elérjenek minden érdeklődő olvasót” – nyilatkozta a lapnak. 

Bordás Gábor, az RTL.hu leendő főszerkesztője 43 éves, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán végzett magyar szakon. Az egyetem alatt sportújságoknak, magazinoknak dolgozott, online újságírói pályáját 2001-ben a „régi” Origo.hu-nál kezdte. Előbb a sportrovat újságírójaként, majd rovatvezetőjeként, 2012-től 2014-ig felelős szerkesztői pozícióban dolgozott a portálnál, annak átalakulásáig. Bordás 2014 és 2016 között a VS.hu felelős szerkesztői pozícióját töltötte be, emellett a magazinrovatért felelt rovatvezetőként. 2016 júliusától októberéig, azaz a Népszabadság bezárásáig a NOL.hu felelős szerkesztője volt. 2017 februárjától egészen mostanáig a 24.hu szerkesztőjeként, közéleti rovatvezető-helyetteseként dolgozott – írta meg a Média1.

Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs 

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nick89 2021. július 21. 12:45
@Nehidd El
"Egy minimális jogi ismeretekkel rendelkező ember nem képes kimondani olyat, hogy a bizonyítási teher a megvádolton van."

Dehogynem!
Emlékezz a koncepciós perekre vagy a vagyonosodási vizsgálatokra.
Mindkettőnél a "bizonyítási teher megfordult"

Szerintem is. Pedig nálunk már nincs sajtószabadság. Állítólag.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés