Ez a Pegazus még virslinek sem jó

2021. július 21. 8:27

Sebes Gábor
PestiSrácok
Érezzük a ravaszkodást? „Azt hiszi”, „lehetséges”, „utalhatnak”. Ezt adják elő szilárd tényként.

„A magyar ellenzéki médiát elárasztották a »lehallgatási botrányról« szóló cikkek. A valóban felelős újságírás szellemében utánajártunk, milyen bizonyítékokat tud a magyar és a nemzetközi sajtó felhozni az ügyben. Kezdjük a forrás vizsgálatával. A Forbidden Stories (FS) nevű »civil kezdeményezés« szervezett egy nagy példányszámú újságokból álló hálózatot, konzorciumot a sztori terítésére. Az FS azt állítja magáról, hogy világszerte az újságírók és az újságírás szabadságát védi a kormányoktól, a cenzúrától és a szervezett bűnözéstől. Tagja a Globális Oknyomozói Újságírás Hálózatának (Global Investigative Journalism). De nem csak annak: Soros Nyílt Társadalom Alapítványának a támogatottja, az egész hálózattal együtt.

A lehallgatásra a bizonyítékokat az Amnesty International (Soros) találta meg egyes lehallgatottak telefonján. Hogy honnan tudjuk, hogy így történt? Mert az Amnesty International ezt állítja! Egyetlen független szervezet sem kapott betekintést az Amnesty dokumentációjába! Az Amnesty eljárását a Citizen Lab nevű kanadai egyetemi kutatóintézet (az eddigi vizsgálatait Soros támogatta) auditálta, és megfelelőnek találta. Ez az a tényalap, amelynek alapján a Wall Street Journal, a CNN, a New York Times, az Al-Jazeera, a France 24, a Radio Free Europe, a Mediapart, az El País, az Associated Press, a Le Monde, a Bloomberg, az Agence France-Presse, az Economist, a Voice of America világgá kürtölte, hogy micsoda jogsértés történt.

Az FS szerint több mint 50 országban 50 ezer telefonszámot figyeltek meg. A Guardian megfogalmazása szerint több mint 50 ezer telefonszámról gondolják azt, hogy az NSO (a kémprogram izraeli gyártója) ügyfelei számára érdekesek lehetnek. /…/ Az, hogy egy telefonszám szerepel a listán, nem utal arra, hogy az eszközt megfertőzték a Pegazussal vagy hogy megpróbálták volna feltörni. A konzorcium azonban úgy hiszi, hogy az adatok az NSO kormányzati ügyfeleinek célpontjaira utalhatnak, amelyeket lehetséges lehallgatási kísérletek előtt azonosítottak. Ugye érezzük a ravaszkodást? »Azt hiszi«, »lehetséges«, »utalhatnak«… Ezt adják elő aztán szilárd tényként. Az Amnesty 15 (!) újságíró telefonját vizsgálta meg, és állítása szerint megtalálta rajtuk a kémprogram nyomait. Ez az összes telefonszám 0,03 százaléka! Mégis ténynek tekintik, hogy a listán lévő mind az 50 ezer számot lehallgatták – noha arra sincs független bizonyíték, hogy azon a 15 telefonon találták meg kémprogram nyomait. Hogy milyen listáról van szó, arra még kitérünk.

A Citizen Lab, amely az Amnesty eljárását megfelelőnek minősítette, komoly intézet. Vizsgálatait gondosan dokumentálja. Az NSO nevű izraeli céggel, amelynek a termékét állítólag újságírók megfigyelésére használják, évek óta harcban áll. Folyamatosan leleplezi módszereit, a telefongyártók figyelmét felhívja a kémprogram által kihasznált sebezhetőségre, így ezeket ki tudják javítani. Ennek az a sajátos erkölcsi vetülete, hogy a programokat teljesen legitim nemzetbiztonsági és bűnüldözési szervek vásárolják, így a Citizen Lab nagy szolgálatot tesz azoknak, akik ezek előtt lepleznék tevékenységüket. Az NSO szerint termékét például a terrorizmus, a drogterjesztés, a pedofil hálózatok ellen és eltűnt vagy elrabolt gyermekek megtalálása érdekében használják a bűnüldöző szervezetek nap mint nap.

Amikor a Citizen Lab megvizsgál egy telefont, teljes leírását adja a vizsgálati módszereknek és a vizsgálat közben tapasztaltaknak. Szakértők ezt követni tudják, és meggyőződhetnek a leírtak helyességéről. Ugyanakkor ők is nagyon óvatosan fogalmaznak: »a jelek arra utalnak, hogy«, »minden bizonnyal«, »jó okkal hisszük« stb. fordulatokat használnak. A kutatóintézet honlapján szerepel, hogy hogyan auditálták az Amnesty módszereit – Soros egyik kitartottja igazolja a másikat. Nincs azonban okunk feltételezni, hogy maga a módszer ne lenne technikailag helyes és szakszerű, azonban nem bizonyítja, hogy tényleg azokon a telefonokon találták meg a lehallgatás nyomát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pont a böszme-féle hazuozás a melegágya ezeknek a csalásoknak, csapdaállításoknak, ország elárulásának.
A nyugatiak az ilyen Gyurcsányi-féle komprádorok révén kerülnek abba a helyzetbe, hogy az országunk ügyeibe vájkáljanak, a javait megszerezzék.

Sorost két év börtönre ítélték Franciaországban. Valahogy nem sikerült letöltenie a büntetést. Tehát Fo nem jogállam.

A Szebb meséket osszátok meg egymás között, tupírozhatjàtok a pegazusotokat, akkor is marad, ami volt: egy hazugságokból, sejtetésekből összegyúrt öszvér, amivel bankot akartok robbantani.
Gyorstalpaljátok csak tovább azt a pegazust, nehogy kimúljon és halott pegazusra erőltessétek rá ama patkót.
A 10 millió virológus után a 10 millió nemzetközi biztonsági szakértő országává is válhatunk. Itt a nagy lehetőség. A Telex/Fax, Index, hvg stb.stb. kémtudósokká is tesz minket. Ha hagyjuk!
Ahogyan azt a Tekex elképzeli.

Ne izgasd magad!
Mindent a maga idejében.

Külföldi titkosszolgálat figyelt meg magyar embereket?
Nem mondod! Ilyen soha nem fordult elő még a történelemben, mert ha lett volna ilyen, kivizsgálták volna. Az Amnesty International nem hagyta volna annyiban, ez az, ami biztos.
Mondd, milyen érzés hazugságok, mesék, kitalációk hálójában élni?

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2021. július 21. 10:17

Olvashattuk, hogy nyugat európai országok polgárainak telefonjain is találtak ebből a kémprogramból, de ahogyan írták, azokat - milyen érdekes - a marokkói titkosszolgálat telepítette, nem az illető országok titkosszolgálata. Ezen az alapon a nálunk talált kémprogramok eredete is felvethet ezzel kapcsolatos kérdéseket. Az egyik kérdés pedig úgy szólhat, kiknek állhat érdekében a kormányt kompromittálni, nem pedig úgy, kiknek kavarhatott be ez, vagy az az érintett?

Kaleta is büntetlen előéletű volt. Nem kellett volna őt megfigyelni?
És olyan is van, hogy titkosszolgálatok közösen figyelik egy-egy ország jófiúit.
Mondom, titkosszolgálatok. És nem különféle Soros-szervezetek.
Soros, akit magát is kitiltottak néhány országból. Ő figyeltet meg másokat, mert sok a pénze és a javunkat akarja.
Vagy ott a másik nagy magyar, a Charles Gati, aki megmondta, ha demokratikusan nem lehet, akkor nem demokratikusan kell megdönteni Orbánt.
Az nem baj, ha a nép mást akar. Majd jól megint közéjük lovetünk - szeretetből, gondoskodàsiból.

Idézet az Index cikkéből:

https://index.hu/kulfold/2021/..

"A BBC cikke szerint az alábbi tíz országban található a megszerzett adatok többsége: Azerbajdzsán, Bahrein, Magyarország, India, Kazahsztán, Mexikó, Marokkó, Ruanda, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok."

"Bár a sajtó most az említett tíz, autoriternek minősített országra összpontosít, vannak európaiak is a listán. Magyarországon kívül például Franciaországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában is voltak potenciálisan megfigyeltek.

Nagy különbség azonban, hogy míg a vádak szerint Magyarországon a kormány figyelhette meg saját állampolgárait, addig a Franciaországban Pegasussual megfertőzött több mint ezer telefonszám adatforgalma iránt – az eddigi információk alapján – a marokkói titkosszolgálatok érdeklődtek."

Milyen érdekes, a nem kedvelt országokban az ottani titkosszolgálatok telepítették a kémprogramot, viszont a kedvelt, követni való országokban idegen titkosszolgálat tette meg ugyanezt.

Folytassam, vagy már magadtól is tovább tudod gondolni? Az Amnesty Internacional nélkül, persze még érdekesebb, ha vele együtt.... Még annyit segítek, hogy az egésznek a lényege nem biztos, hogy az illető adatforgalmának a megfigyelése, hanem a program ottlétének a "felfedezése". Az illető tudtával, vagy tudta nélkül.

Válaszok:
Google | 2021. július 21. 16:49

Az AI megvizsgálta mind az 50.000 telefont? Odament a kliensekhez és
elkérte tőlük, ők meg odaadták? Vagy hogy megy egy ilyen vizsgálat?

ATV. Csak ma reggel a Holló Márta és a Gajdos Tamás nevű - a behívott elfajzott Soros-emberekkel - uszkve 66-szor mondta, rebegte, szűrte a szájóból:
"A lehallgatási BOTRÁNY..."
"A lehallgatási BOTRÁNY..."
"A lehallgatási BOTRÁNY..."
Még a Gajdos nevű hozzátette:
Miért nem változik semmi a magyar kormány jobb útra térítésében, miért töketlenkedik Brüsszel?
Ezt a nyálas Jávornak vetette fel?
Aki mindent elkövetett, hogy a szart fogyaszthatóvá - értd: a nem létező kormány kihágást - úgy értesse meg az emberekkel, hogy: IGENIS AZ ORBÁN-KORMÁNY LEHALLGAT, MINDENKIT, BÁRKIT ÉS BÁRHOL, BÁRMIKOR...
Aggódjon mindenki, de már nem kell okáig, csak jövő áprilisig.
Ja, még az is fontos az ATV-HVG-nek, hogy:
Joggal aggódik a Fidesz, mik derülnek ki a kormányváltás után?...
A kormányváltás Magyarországon, az már megvalósult, kész tény,
csak a demokratikus ballib - értsd: liberálfasiszta - ellenzék egyelőre elnapolja, jegeli, élvezi, ahogy a Fidesz torkán már a kés...
Hogy hazavágjuk őket kétharmaddal, mondhatják, mert utána, soha nem lesz felelősségrevonás semmiért, a világ legaljasabb ellenzéke vígan gyalázkodhat, minden marad a régiben, mert valaki nem akarja...

Pegazussal megfertőzött telefonok- hát feldobtad a napom és az Indexet sem kell elolvasnom.
Embereket COVID-al, telefonokat PEGAZUS-al sikerült megfertőzniük és még hol a véletlenek vége?
Kihúzzák alólunk a talajt, de alattuk sem marad semmi.
2001 óta a gondolkodó embereknek nehezített pálya lett a Földön az élet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés