Dobrev: Orbán Viktor álkérdésekről kezdeményez népszavazást

2021. július 21. 14:18
A DK miniszterelnök-jelöltje szerint az EU elzárta a pénzcsapokat az Orbán-kormány előtt.

Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elfedje a problémákat, álkérdésekről kezdeményez népszavazást – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) előválasztási miniszterelnök-jelöltje, európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán. Dobrev Klára azon véleményét is hangoztatta:

egy fillér uniós támogatás sem érkezik Magyarországra a kormány által szétosztható keretekből, amíg Orbán Viktornak hívják az ország miniszterelnökét.

A politikus a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, az EU elzárta a pénzcsapokat az Orbán-kormány előtt, kedden hivatalosan is visszadobta a kormány helyreállítási tervét, és valószínűleg ez a sors vár a többi európai uniós támogatásra is, mivel a felhasználás szabályai ugyanazok. Véleménye szerint az intézkedés a magyar emberek védelme érdekében történt.   

Dobrev szerint Orbán Viktor „osztja” a pénzt

Az ellenzéki politikus szerint olyan kormányra és rendszerre van szükség, ahol ezek a támogatások oda kerülnek, ahova valók: a magyar kisvállalkozókhoz, gazdákhoz, civil szervezetekhez, önkormányzatokhoz. Dobrev Klára szerint Orbán Viktor kétségbeesetten kapkod, álkérdésekkel próbálja meg elfedni a valóságot. „Népszavazást kezdeményez olyan problémákról, amelyek nincsenek, olyan ellenségekkel szemben, akik nincsenek. Mindezt azért, hogy ne kelljen a lényegről beszélnie” – fogalmazott. Az EP-képviselő azt mondta, Orbán Viktor tisztességtelen, jogtalan, törvénytelen eszközökkel figyelte meg saját népét és az EU elzárta az uniós támogatásokat elől, vagyis a magyar kormány nem oszthatja tovább saját oligarcháinak, családtagjainak ezeket a pénzeket. Szerinte az új „köztársasági” kormánynak jövő év áprilisa után nyilvánosságra kell hoznia minden, a lehallgatásokról szóló adatot és újra kell tárgyalnia az európai uniós támogatásokat.

(MTI)

Kép forrása: Facebook-videó

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Dobrev: Orbán Viktor álkérdésekről kezdeményez népszavazást,,

A dakota közmondás szerint: Amely tehén sokat bőg, kevés tejet ád.

Orbán susztermattot adott az ellenzéknek a népszavazással

Irgalmatlan sallert kapott az ideiglenesen Magyarországon állomásozó ellenzék az Orbán Viktor által bejelentett népszavazással. Dobrevék a gyermekvédelmi törvény elleni, túltolt őrjöngésükkel önként kényszerzubbonyba bújtak, sőt magukra zárták a gumiszoba ajtaját. Se ki, se be. Eldőlt: egy olyan kérdés uralja majd a népszavazási és az országgyűlési választás kampányát, amelyben a kormánynak van igaza (a kisgyermekek genderpropagandával mérgezése nyilvánvalóan sátáni gaztett), és amelyben a magyarok nagy többsége, kétharmada mögötte áll. Dobrevék – pestiesen szólva – rottyra tették magukat.

https://pestisracok.hu/orban-s..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés