Covid után árvíz; így bünteti Isten a németeket?

2021. július 21. 7:43

Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok
Jurák Kata ellen az emberi aljasság létező legszélesebb spektrumát bemutatták.

„A szivárványt, mint Isten örömhírének bibliai jelét, a meleglobbi kisajátította. Istennek nem tetsző életmódjának, annak népszerűsítésének jelképévé tette, s ennek a bűnnek jött most el az isteni következménye – vélekedett Jurák Kata, a PestiSrácok.hu újságírója. Ezért a vélekedésért totális támadást intézett ellene a baloldal, a 444-től kezdve a politikusokon át egészen az internet kloákanyílásának legmélyén elhelyezkedő kommentelőkig. Kata és gyerekei megerőszakolásától a halálos fenyegetésekig az emberi aljasság létező legszélesebb spektrumát bemutatták.

Mit is tett Jurák Kata? Hívőként pusztán csak értelmezni próbált egy jelenséget, úgy, ahogy azt a Szentírásban, elsősorban az Ószövetségben is rendszeresen olvashatjuk: Isten haragra gerjedt a népe által elkövetett bűnökért, és ezért valamilyen csapással sújtotta őket. Ebben valóban benne van a kollektív bűnösség elve: az egész népre kimért büntetésnek olyan áldozatai is lehetnek, akik magát a bűnt nem követték el személy szerint. Ettől még nem kegyeletsértő, nem az ő haláluk megcsúfolása, ha Isten büntetésének véljük a történéseket. Ezt a Bibliát csöppet sem ismerő, de arra hivatkozni imádó, fantasztikus erkölcsi magaslatokról prédikáló ateisták állítják (Jakab Péter vezényletével). (...)

A Földön minden kultúrájában tulajdonítanak isteni eredetet különböző természeti jelenségeknek. Még a konfuciuszi gondolatokon alapuló, majd Mao által minden szakralitástól megfosztott kínai univerzizmus is mindig transzcendens okokat, összefüggéseket lát a megmagyarázhatatlan, vagy épp nagyon is magyarázható, fájdalmas események mögött. A hindu kultúrában pedig végképp természetes, hogy a monszunesőt vagy annak hiányát, a Gangesz áradásait vagy épp a szárazságot az isten(ek) büntetésének véljék. Ott eszükbe sem jutna a liberálisoknak kiborulni, hisztizni, gyűlölködni és fenyegetőzni, ha valaki ezt le meri írni. (Náluk eleve nincsenek is liberálisok – micsoda mázlisták…) De visszatérve a kereszténységhez és Krisztushoz: ha be is fogadjuk őt, ha van is védőhálónk, az ok-okozati következmények, a természet törvényei akkor sem felülírhatóak. Istent pedig végképp nem játszhatunk. Még tavaly márciusban írtam, szintén itt a PS-en arról, hogy a koronavírus-járványt vajon hogyan tudjuk elhelyezni a keresztény világképünkben, hogyan engedheti Isten, hogy ez történjen. A helyzet azóta sem változott: a világ továbbra sem hatcsillagos luxushotel, ahol erőfeszítések és következmények nélkül fürödhetünk az Úr által biztosított tejben-vajban.”

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés