Vona Gábor cikinek tartja korábbi önmagát

2021. július 19. 11:02
Jakab Péter bírálataira pedig azt mondta: nem reagál rájuk, mert „szeretné megtartani eleganciáját”.

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója a Blikk Volt egyszer egy politikus sorozatának legutóbbi vendége volt. A beszélgetésben arról beszélt: Vona Gábor névvel piaci alapon nem egyszerű megélni.

Nem keresek annyit, mint politikusként, azt az egzisztenciát fel kellett adnom, ami frakcióvezetőként volt”

– fogalmazott. 

Kitért arra is, hogy a „néppártosodás” előtti időkben az általa vezetett, militáns stílusú Magyar Gárda miatt számos bírálatot kapott. A Jobbik egykori elnöke szerint sokak számára a Magyar Gárda emléke „egy szélsőjobboldali szabadcsapat, ami a magyarországi cigányság és zsidóság és úgy általában a kisebbségekkel szemben jött létre.

Ez nem igaz: a gárda Gyurcsány Ferenc 2006-os eseménykezelésének reakciójaként jött létre”

– mondta, hozzátéve: abban felelősnek érzi magát, hogy a Magyar Gárdába nem szűrték a jelentkezőket, így nácik és nyilasok is csatlakozhattak. 

Nagyon sok mindent szégyellek, de semmit sem bánok. Nem szeretem visszanézni a korábbi önmagamat, mert cikinek találom, de megtagadni se szeretném, mert amin átmentem, az segített

hogy azt tudjam képviselni, amit most: ki kell emelkednünk a törzsi háborúskodásból” – mondta Vona pártpolitikában eltöltött múltjával kapcsolatosan. 

Vona Gábor úgy látja, az egykori radikális Jobbikkal szimpatizálók árulónak látják őt és haragszanak rá, ez az oka annak, hogy már csak minimális kapcsolata van a régi párttársaival. Jakab Péter, a párt jelenlegi elnöke is bírálta őt, ami Vonának nem esett jól, de nem akart rá érdemben reagálni.

Megpróbálom megtartani az eleganciámat”

– szögezte le.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nagyon sok mindent szégyellek, de semmit sem bánok. Nem szeretem visszanézni a korábbi önmagamat, mert cikinek találom, de megtagadni se szeretném, mert amin átmentem, az segített"

Akkor lefordítanám: az ország második legerősebb, jobboldali pártját Simicska strómanságával eladtam a sötét Nagyúrnak, mint egy darab karajt. Némileg enyhíti lelkiismeret-furdalásomat a szégyenteljes cselekedetemért járó milliárdnyi Júdáspénz.

"Nagyon sok mindent szégyellek, de semmit sem bánok."

Se füle, se farka ennek az egésznek.

Szerintem Zazri nem hisz semmiben, egyszerűen opportunista. Mikor-hol látott-lát piaci rést, arra megpróbál lecsapni. Csak nem elég tehetséges ahhoz, hogy meg is maradjon a politikai élcsapatban. 2014-2018, ez volt a csúcspont, azóta megy lefele. Most már írhatja az emlékiratait, moshatja a Jobbikos-gárdás szennyesét, nem sokakat érdekel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés