Ma már a tolerancia nem elég, feltétel nélküli elfogadás kell

2021. július 19. 14:24

Aki nem így tesz, gyűlölködik. A gyűlölködőket gyűlölni, valamilyen formában dehumanizálni kell.

2021. július 19. 14:24
null
Tibi atya
Facebook

„Hányszor hallottam gyerekkoromban, hogy fiam, nem a kocsmában meg a focimeccsen vagy, viselkedj! Minden társadalomnak a történelem folyamán szüksége volt olyan helyekre, alkalmakra, rítusokra, amik felmentették a civilizáció terhe alól, persze bizonyos keretek között. A legvisszafogottabb, gyakorló vallásos spanyol városkának is kell egy hét karnevál.

Az ipari társadalmakban a futball ilyen. Ez a sajátságos cirkusz mentes minden fizikai agressziótól, sőt, az érintéstől elvágódó szimulálók sokszor még versenyelőnyhöz is jutnak. Nem értek magához a játékhoz, de szerintem az emberi civilizáció egyik csúcsteljesítménye, hogy létrehozott magának egy olyan biztonságos teret, ahol a társadalmi indulatok szurkolás formájában teret kaphatnak. Akár még azok is, amik a politikából fakadnak, de máshol nem kifejezhetők.

A szivárvány egy agresszíven terjeszkedő politikai állásfoglalás, ráadásul az a fajta, ami a toleranciát, és a vele járó kompromisszumokat évekkel ezelőtt elvetette (nem tudom megmondani, pontosan mikor, de a gyermekvetkőző show-k hivatalos Pride-legitimációjakor a legkésőbb). Ma már a tolerancia (latin: tolerantia – eltűrés, elviselés) nem elég, feltétel nélküli elfogadás kell. Aki nem így tesz, gyűlölködik. A gyűlölködőket gyűlölni, valamilyen formában dehumanizálni kell: megkérdőjelezni az értelmüket, a lelki egészségüket, morálisan alacsonyabb rendűnek sorolni, kigúnyolni őket. Pénz végtelen mennyiségben van rá. Olyan cégek finanszírozzák mindezt, akik jobb napjaikon "csak" nem fizetik meg közterheiket, miközben a legnagyobb természetpusztítást végzik (IKEA, Coca Cola), rosszabbakon népirtásokért és a jelenkori rabszolgaságért lobbiznak.”

 

Nyitóképen: LMBTQ-zászlókat osztogató drukkerek az Allianz Arénánál. Fotó: Kerstin Joensson / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoim
2021. július 20. 12:14
A ferde hajlam bűn, lásd Sodoma, utálatosság, lásd Mózes 3. könyve 18:22. Ehhez tartsák magukat a fartúrók.
jamborz
2021. július 19. 23:31
Ószövetségi törvényszerűség: Aki nem a mi hitünket, elveinket vallja, az gonosz, és isteni jóváhagyással - mi több, parancsra - elpusztítandó. Null-tolerancia. Aki nincs velünk, az ellenünk. Ez ma világot irányító szellemi irányzatnak tűnik....
APA152
2021. július 19. 20:16
https://www.origo.hu/nagyvilag/20210719-londoni-iskola-lmbtqpropaganda-per-v4na.html Talán érdemes elolvasni !
bpe
2021. július 19. 18:32
"A totalitárius ideológiát ez azonban nem érdekli. Terjeszkedni akar és hódítani, ez a természete. Amikor a birodalom eléri földrajzi határait (ugye, valamiért Szaúd-Arábiában ugyanezek a cégek nem erőltetik ugyanezt a retorikát), mindig befelé halad tovább: az emberek magánéletébe, a szabadidős programokba, a hétköznapi rítusokba. És mindig listázza, kik nem térdelnek." hibátlan. dicsértessél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik