Tényleg a magyar nők a legszebbek – kivéve, ha feministák

2021. július 19. 20:19

Antoni Rita
24.hu
Feministaként én is közelebb állok ahhoz a véleményhez, hogy a nők külsejére tett bók magánéleti helyzetekre, randevúra való, nem pedig szakmai, munkahelyi környezetbe.

„Július 7-én jelent meg a Daily Mail brit bulvárlapban a később a teljes világsajtón is végigsöprő hír, amely azóta is élénken foglalkoztatja a magyar közvéleményt. Novak Djokovics és Fucsovics Márton wimbledoni mérkőzése alatt, miközben a kamera a magyar versenyző párjára, Böszörményi Anettre szegeződött, a kommentátorként tevékenykedő Boris Becker a következő megjegyzést tette:

Azt mondják, a magyar nők a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de ő mindenképpen nagyon csinos.

Kommentátortársa, John Inverdale ezt egy idétlen szójátékkal viszonozta: »Jó, ha egy teniszezőnek Anett nevű barátnője van« (net = háló). A brit Women in Sport vezetője, Stephanie Hilborne mindezt nem hagyta szó nélkül: »Jótékonysági szervezetünk évtizedek óta dolgozik a sport kultúrájának megváltoztatásáért, így a nők eltárgyiasításának megszüntetéséért. Ha két férfi zavartalanul így beszél egy nőről, ráadásul élő adásban, az azt jelenti, hogy még sok a dolgunk. Mindenkinek meg kell értenie, hogyan hat az ilyesmi a nőkre. Nem inkább arra kellene inspirálni a lányok következő generációját, hogy sportoljanak, ahelyett, hogy a nők kinézetéről beszéljenek?« – vélekedett.

Feministaként én is közelebb állok ahhoz a véleményhez, hogy a nők külsejére tett bók magánéleti helyzetekre, randevúra, párkapcsolatba való, nem pedig szakmai, munkahelyi környezetbe.Az eset kirobbanásakor mégis úgy gondoltam, hogy nem biztos, hogy Becker megjegyzése a legideálisabb alkalom a társadalmat kétségkívül átható szexizmus nehezményezésére. Úgy véltem, a feminizmus szempontjából fontosabb ügyeknek árthat, ha a jóindulatú szexizmus e nem éppen örvendetes, de viszonylag enyhe példáját túlságosan felfújjuk. Pláne Magyarországon, ahol a nők (és a férfiak) nagyon nehezen engedik el – direkt mondom így – a »gyengébb nemnek« szóló hódolatot, udvariassági gesztusokat, melyekre egy nyugat- vagy észak-európai nő sokszor értetlenkedéssel reagál. Odáig már eljutottunk az elmúlt években, hogy a bántalmazásról, családon belüli erőszakról lehet értő és a hallottakat befogadó közönségnek beszélni – de az egyszeri feminista itthon egyelőre jobban teszi, ha az ajtóban előreengedést, az ülőhely átadását, a kabát felsegítését és a random bókokat nem nagyon piszkálja meg holmi elemző célzattal, mert könnyen megdobálhatják rohadt paradicsommal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az volt a bajom ezzel a véleménnyel, hogy nem csinosat kellett volna mondania, hanem nagyon szépet.
Böszörményi Anett ugyanis nagyon szép.
Boris, legközelebb nyugodtan mondhatod egy magyar nőre, ha szépnek találod, mert nem fog megsértődni, nem fogja azt mondani, hogy szexista vagy.

Egy férfit nem lehet megdicsérni?

Már miért lenne igaz? Egy jó nő naponta kap dicséretet, bókot, még nőktől gyerekektől is, mindenfajta hátsószándék nélkül.

Csakhogy a hollónak nincs szép hangja.
A nőnek tisztában kell lennie saját magával.

Nem céltalan hízelgésről beszélünk, hanem arról, hogy ha felveszel egy tök jó cuccot miért ne mondhatnák, hogy de jól nézel ki, hol vetted, mennyire kiemeli az alakodat, karcsúságodat.
Ezek női észrevételek.
Egy férfi mást mond. És egy gyerek is.
A lényeg, hogy felfigyelnek egy jó nőre egy szép nőre.

Majdnem leírtam a történetemet a jeruzsálemi balhénál a Templom-hegyen annál a cikknél, de nem oda való volt, hát nem tettem.

Ha a "kell" neked követelőzés, akkor úgy írom, hogy jó, ha tisztában van saját magával. Ehhez önismeret, önértékelés, önbizalom szükséges.

Azért a csomagolás is számít.
Persze egy jó nő egy pólóban is jó nő! :)
Te már csak tudod. Egyébként szia! :)

Leírtam erről a véleményemet. Remélem te is emlékszel még a tiedre, amit történetesen olvastam.
Valahol írtad, hogy - frissítsd fel az emlékezetemet - boldogtalan szerelem miatt mennyien lesznek öngyilkosok. Már nem emlékszem, hogy mivel kapcsolatban, mi volt a téma, azt se, hogy kinek írtad, csak felfigyeltem rá.

Utálom a feministákat. Ezt a mocsok Antoni Ritát meg különösen. Rosszindulatú, gonosz boszorkány, aki csak a nyomort terjeszti maga körül.

Egyébként nem jó a példád, mert az krízis helyzet lehetett.

Kissé lejjebb voltam, azért nem találtál. Többek között Amalfiban.

Nem ma írtad, akkor elmondtam volna szó szerint, már, ha olvastam volna.
Valamikor írtad.

Téged pedig rajtam keresett palika1855 a rózsaszín bugyogós Ilonath máskor pedig a nagyvalagút.
És még csodálkozott, hogy nem árultam el neki, hogy hol vagy.
Na ő így bókol. :)

Csak azt tudnám, hogy honnan veszi a rózsaszín bugyogót, amikor ilyen nincs is. Nem látja, hogy időnként tangában jársz?

De szeretem Rómát. Talán jövőre. Annyi gyönyörű város van Olaszországban.

Van egy Illés szám, a szó veszélyes fegyver és van aki fegyvertelen.

József Attila nem lett öngyilkos.

Rosszul emlékszel. Sokkal régebben írtad.

Láttam másoltad a 444 cikkét. Ma volt a hírtv-ben a Public Cafe és ezzel a témával foglalkoztak.
Még nincs fenn a neten, de el fogom küldeni neked, ha felteszik.

A részleteket remélem ismered. Ha ismered nem írod, hogy öngyilkos lett. A vonat állt. Amikor Attila alatta át akart bújni, akkor megindult. Bizonyára láttál már ilyet. Nagy zajjal jár és nem indul el egyből.

Most a bókról kellene beszélgetnünk. Részemről maradnék a témánál.

Még senki sem akart hatalmába keríteni azzal, hogy azt mondta, hogy milyen szép a hajam. Pedig rengetegszer hallottam.

Igen! Köszi! Az elején van.

"Miért kellene a nőknek is maszkulin tulajdonsággal rendelkezni?"

Éppenséggel rendelkezhet maszkulin tulajdonságokkal, csak ezt a férfiak többsége nem tartja vonzónak.

"Én a környezetemben egy nőtől sem hallottam, hogy ez bántó lenne."

A vitának le kellett volna zárulnia ott, hogy maga az "áldozat" jelentette be, hogy nem találta sértőnek ezt a megjegyzést. Bár megjegyzem, ha sértőnek találta volna, akkor mi van? Nők naponta vágnak különféle sértéseket férfiak fejéhez, ezek az utolsó rohadékok mégsem visítoznak miatta.

Le merem fogadni, hogy a nézők túlnyomó többsége, aki nézte az emlegetett közvetítést, azt se vette észre, hogy bármi is történt volna. Mert tkp. semmi nem történt.

De persze a feminista hárpiaosztag nem engedi a koncot, mert a Boris Becker ezzel megalázta a nemistudomkit. Az egész női rasszot, vagy mi a szart.

A fiúknak van sörényük. A lányoknak királylány, tündér lány hajuk van.

Remélem, egy férfi sem engedi előre az ajtóban, nem segíti rá a kabátot.....stb, legalábbis nyilvánosan nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés