Győztesek és vesztesek

2021. július 19. 7:53

Bencsik Gábor
Facebook
Az úgynevezett elszámoltatás csak a politikai dilettánsok vágyálma mindkét oldalon.

„Természetesen mindkét politikai oldal nyerni akar a következő választásokon. De szerintem nagyon különböző a tét. Játsszunk el a gondolattal: mit nyerhetnek és mit veszíthetnek a pártszövetségek 2022-ben? Ha a Fidesz-KDNP nyer, a legkisebb zökkenő nélkül folytatja tovább a kormányzást. Most hagyjuk, hogy ezt ki hogyan minősíti, a lényeg, hogy a számukra minden megy tovább. Mit kap a hat ellenzéki párt, ha nyer? Azt a jó eséllyel megoldhatatlan feladatot, hogy egymással szöges ellentétben álló eszmei alapokon meg kell próbálniuk tartósan együtt kormányozni.

Mi történik a Fidesz-KDNP-vel, ha veszít? A felcsúti pert és a hasonló infantilis fantazmagóriákat most hagyjuk, az úgynevezett elszámoltatás csak a politikai dilettánsok soha be nem teljesülő vágyálma mindkét oldalon, eddig is az volt, ezután is az marad. A jelenlegi kormánypártok, ha veszítenek, kapnak legföljebb négy év kényelmes nyugalmat ellenzékben, készülve a következő választásokra. Sok ember biztosan elveszíti az állását, de még többen nem, a két párt és a »holdudvar« egyben marad, a parlamentben lesz egy bivalyerős, egységes ellenzék, amely naponta deresre húzza az egymással is harcot folytató új kormánypártokat. Mi lesz a hat párttal, ha veszítenek? Az összefogás szétesik, a saját köreiken belül megindul a mindenki háborúja mindenki ellen, a holdudvar pedig azzal fog foglalkozni, hogy a másikra húzza a vereség ódiumát. A kormányoldal simán túlél egy vereséget, az ellenzék a vereségbe biztosan belerokkan, de lehet, hogy a győzelembe is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Mi lesz a hat párttal, ha veszítenek? Az összefogás szétesik, a saját köreiken belül megindul a mindenki háborúja mindenki ellen, a holdudvar pedig azzal fog foglalkozni, hogy a másikra húzza a vereség ódiumát.
"

Első fázis: A Fidesz elcsalta a választást. A TASZ szerint a választás érvénytelen, mert az egyik szavazóhelyiségbe berepült egy galamb, és ez nemajrópai. Na de majd a brüsszeli progresszív tálibok deresre húzzák ezért a Zórbánt!

Második fázis: Hülyemagyarozás. A mucsaiakat meghülyítette - krumplival lefizette a Zórbán. És miért nem akarnak több adót fizetni? Hát nem akarják megmenteni a Földet, nem akarják felszámolni az éhezést? A világbéke nekik már smafu? Lackner kokóját ki fogja fizetni, he?

Harmadik fázis: A nemértemezés. Nemértem a magyarokat, miért. Az elmúlt 100 év legjobb évtizedét tudhatják magunk mögött, nyilvánvaló, hogy az ellenzékre kellett volna szavazniuk!

Negyedik fázis: Egymás hibáztatása. Elsőként az MKKP kerül célkeresztbe, mert volt képe indulni a választáson, méghozzá külön.

Ötödik fázis: Terítékre kerülnek a "harcostársak". Bauer elnyammogja, hogy "énmegmondtam, hogy ajobbik meg ajakab". Mások is beszállnak, azok is, akik ott vigyorognak Jakabbal egy plakáton. Ők is tudták, hogy ajobbik, csak nem sejtették.

Hatodik fázis: Kezdődik a nyári szezon.


Türelmetlenül várom, hogy induljon a show.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés