Már a harang is idegesíti őket

2021. július 19. 18:03

Bohár Dániel
888.hu
Csak gratulálni tudok mindenkinek, akinek ehhez bármi köze van.

„Megdöbbenéssel olvastam azokat a híreket, hogy például Ausztriában levetették a tanár nyakából a keresztet, mert az zavarta a muszlim iskolásokat. Felháborítottak azok az események is, amikor Nyugat-Európa egyes országaiban kijelentették, hogy már nem karácsony, hanem téli ünnep van. Véletlenül se gondolja a kedves olvasó, hogy ezeket bigottságból írom, dehogy! Egyszerűen szeretem a hagyományainkat, a kereszténységünket és a kultúránkat. Soha, semmiért nem adnám oda az értékeinket.

Miközben láttam a borzasztó nyugati trendeket, amelyek szerint a társadalom fék nélkül száguld az önfeladás útján a szakadék felé, belül azért a szomorúság mellett ott volt egy kis öröm is, ugyanis büszke voltam, hogy mi, magyarok nem vagyunk ennyire degeneráltak.

Erre mi történik?

Családi hétvégét tartottunk a Balatonon, amikor teljesen véletlenül Balatonberényben kötöttem ki, és tanúja voltam egy beszélgetésnek, amely helyi emberek között zajlott. Templomról, papról, turistákról és harangról társalogtak. Annyira érdekelt a téma, hogy enyhe pofátlansággal közbekérdeztem. Gyorsan kiderült számomra, arról van szó, hogy betiltják a reggeli harangszót, mert zavarja a nyaralókat. Először azt hittem, viccelnek, de közben elkezdtem utánaolvasni a hírnek, és tényleg így van.

Balatonberény egy ezerfős falu a Balaton partján, Fonyód és Keszthely között félúton. Kedves emberek élnek ott, akik büszkék arra, hogy »berényiek«, és teljesen fel vannak háborodva a döntés miatt. Mint később megtudtam, a történtekért nem a polgármester a felelős, hanem a plébánia.”

Nyitókép: atv.hu

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezen mi is megrökönyödtünk. A szélfütyülés mikor lesz megrendszabályozva?

Értelmes válasz még nem érkezett arra a kérdésre, hogy miért harangoznak hajnali 5-kor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés