Orbán most a tűzzel játszik

2021. július 16. 17:19

Balázs Péter
Hírklikk
Az uniós országok diplomáciai képviseletei is naponta jelentik, hogy Magyarországon melyik politikus éppen mit mondott.

Az Európai Bizottság előzőleg közleményben tartotta szükségesnek megcáfolni magyar kormányzati szereplők állításait, miszerint ők LMBTQ-aktivistákat és szervezeteket akarnának beengedni az óvodákba és az iskolákba. Gyakran adnak ki Brüsszelben ilyen közleményeket?

 Az sem gyakori, hogy egy kormány ilyen szemérmetlenül ferdíti el a valóságot. Ami most történik, az a mellébeszélés és a csúsztatás iskolapéldája. A törvényben és a hivatalos magyar kommunikációban a pedofíliát összekapcsolják a szexuális mássággal. A kormány pedig mindenütt azzal érvel, hogy Brüsszel azt követeli, engedjék be az LMBTQ-embereket az óvodákba és iskolákba, mert így érvényesülhet a felvilágosítás. Ez égbekiáltó meghamisítása a valóságnak. Ezt senki nem követeli. De nem ez az első eset, amikor Orbán Viktort arra figyelmeztetik, hogy hazatérve Budapestre, ne mást állítson, mint előzőleg Brüsszelben. Legutóbb éppen a német szociáldemokrata politikus, Martin Schulz – az Európai Parlament akkori elnöke – beszélt erről.

Miért gondolják azt a hatalom képviselői, hogy ezek az ellentmondások nem szúrnak szemet a mai világban, amikor a hírek rekordsebességgel terjednek?

 A média valóban így dolgozik, ez átszövi mindennapjainkat. De emellett az uniós országok diplomáciai képviseletei is naponta jelentik, hogy Magyarországon melyik politikus éppen mit mondott.

És ettől nyilván nem független, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a magyar kormány ellen.

Ez sem meglepő. Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke már három hete bejelentette, ha életbe lép a módosításokkal eltorzított pedofil-törvény, akkor utána ez következik. Hiszen mielőtt Orbán Viktor elment Brüsszelbe, a félévzáró csúcsra, már átnyomta a parlamentjén a jogszabályt és alá is íratta az államfőjével. Az Európai Bizottság ezekre a fejleményekre reagált.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ausztráliában például az ilyen nemzete ellen dolgozó ember nem lesz soha külügyminiszter, hanem megkapja az un-australian keményen elítélő jelzőt.

Ha nem akarnak óvodákban, iskolákban "érzékenyíteni" akkor miért baj az ha törvény mondja, hogy nem lehet.

A december eleji "kedvezőtlen kompromisszum" utáni napokban ez az eeerópéer szoci volt aki Merkelt

terebélyes asszonyságnak nevezte az ATV-n , semmilyen hullámot sem vetve .

Ez pont olyan, mint amikor migráns kvóta helyett technikai elosztást kezdtek emlegetni. Kicsit kitekerik, kicsit atnevezik, de a lényeg marad. Lehet, hogy ezt az unió nyugati felén megeszik, de keleten biztos, hogy nem.

Figyelj elvtárs, mert akkor talán megérted. Nem kell hülyének nézni másokat, és most az EB kínjában, mert vitaképtelen, éppen ezt teszi.

A törvényről, ami a gyerekek bármilyen, közöttük szexuális irányú nevelését a szülő kizárólagos jogának tartja, azt állítják, hogy az korlátozza az LMBTQ jogokat.

Ha ez jogkorlátozásnak mondják, akkor egyben azt állítják, hogy valakiknek, jelen esetben az LMBTQ-nak ilyen jogai vannak.

A törvény elutasítása tehát arra irányul, az EB azt akarja, hogy az LMBTQ hívek az EB által nekik tulajdonított jogok szerint a gyerekeket szabadon érzékenyíthessék, akár az iskolákban is.

Szóval, ki hazudik?

Lehet, hogy veled elhitették, hogy ez hit kérdése, de nem az. Itt már csak a jogilag sarokba szorított EB kapálózását látjuk, konkrét érvek helyett puszta kijelentésekkel akarnak valaminek érvényt szerezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés