Ember és ember között soha nem lesz egyenlőség

2021. július 16. 18:03

Szentesi Zöldi László
Facebook
Az egyik hülye, a másik zseni. Az egyik afrikai koldus, a másik Vilmos herceg csemetéje.

„Mit várunk a mai kortól, amikor a fő princípium a következő:

»Minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek születik és marad; a társadalmi különbségek csakis a közösség szempontjából való hasznosságon alapulnak.«

Vagy itt a másik, ami ugyanaz, eltérő díszcsomagolásban:

»Minden emberi lény szabadnak születik, és azonos méltósággal és egyenlő jogokkal rendelkezik. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell, hogy viseltessenek.«

Európa és a nyugati civilizáció azóta hanyatlik rohamosan, amióta a fenti utópiát megtette jelzőtáblának.Természetesen bődületes hazugság, hogy minden ember egyenlőnek születik, dekára azonos méltósággal, meg kötelező rokonszenvvel a másik iránt.

Ez hamis mítosz. Erkölcsi imperatívusz, amely az egyenlősítő ideológiát szolgálja, de értelmezhetetlen, a való életben semmit sem jelentő üres blabla.

Ember és ember között soha nem lesz egyenlőség. Az egyik hülye, a másik zseni. Az egyik afrikai koldus, a másik Vilmos herceg csemetéje. Az egyik bantu pásztor, a másik szlovák főorvos. Egymás mellett futó élettörténetek, amelyek sem morálisan, sem kulturálisan soha nem metszik egymást.Soha nem voltak és nem lesznek egyenlőek, soha nem élvezik ugyanazon jogelőnyöket, soha nem lesznek hasonlóak, azonosak semmilyen tekintetben, hiszen eleve nem is lehetnek.

A világot a különbözőség tartja életben. Az a szép az életünkben, hogy mindenki eltér a másik embertől, más utat, szokást követ, másképp fogalmazza meg helyét a világban..Az egyenlők társadalma megvalósíthatatlan, primitív utópia. Csak vérbeli seggfejek és szobatudósok hisznek benne, akik nem ismerik a világot, nem ismerik az embert, és persze nem ismerik önmagukat sem.”

Nyitókép: Alekszej Majsev / Sputnik / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A szoci rendszerben volt a legnagyobb egyenlőség"

Persze. Az egyiket kitelepítették, a másik beköltözött az elvett lakásába.
Az egyik egyenesen tanulhatott külföldön, a másikat elítélték hazatérés megtagadása jogcímen (teljes vagyonelkobzással).
Az egyik felvételi nélkül mehetett egyetemre, a másiknak a felvételi dolgozatát át se nézték, csak lepontozták.
A párttag és a párton kívüli mennyire is volt egyenlő?
STB.

A probléma enné jelentősen tragikusabb. Ugyanis arról van szó, hogy endogám etnikai csoportok, rasszok átlagos humán személyiségjegyei között szakadéknyi különbség van. Kevés Nobel díjas szomáliai fekete van, ott a zsidók tolonganak- a börtönben, az erőszakos bűncselekmények elkövetőinél meg fordul a kocka. Ez a jelen problémák forrása mindenütt a világon.

Szerinted egy takarítónő és egy gyartulajdonos gyereke egyenlő eséllyel indulnak az életben?

Meg milyen képességek szunnyadnak benne. Nagyon NEM mindegy. Döbbenetesek a különbségek. A szorgalom, akarat, motiváció is képesség.

"Minden esetre nem volt 1 milliárdos sem."

Minden jól működő társadalomnak van egy ideális tehetősségi összetétele. A milliárdos a milliárdos vállalkozásokhoz kell. Akik nélkül azok kapják a megrendelést akik külföldről pályáznak, ahol még nem lett irigységre nevelve a marha nép.

Miért nem nyelvészkedtél időben?
Kéri László tudja miről beszél:
"Van kétmillió ember Magyarországon, aki a rendszerváltás nyertese. Egy részük az MDF, mások a Horn, Medgyessy vagy a Gyurcsány korszak alatt szedtek össze kisebb-nagyobb vagyont." (Népszava, 2018. április 10.)

Ha nem egyforma, akkor nem egyenlő. Nézz rá arra akit szeretsz és mindjárt felfogod, amit a kéthónapos baba régen tud.

Se nyelvtanilag, se értelmileg, se tematikailag, se nkiházi...

Az intellektus és ítéletek között régóta kutatott fordított arányosság van: minél okosabb valaki, annál kevesebb az esélye a büntetésnek. A leggyakoribb elítélt bűnelkövetők az IQ 80-as sáv lakói. Tehát a sztárügyvéd inkább másodlagos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés