Varga Judit: A gyermekvédelmi törvény miatt nincs megállapodás a helyreállítási alapról

2021. július 14. 15:22
A gyermekvédelmi törvény miatt késlelteti az Európai Bizottság a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról szóló megállapodás aláírását a magyar kormánnyal – írta az igazság-ügyminiszter Facebook-oldalán szerdán.

Ursula Von der Leyen bizottsági elnök júniusban informálisan időpontot kért, hogy júliusban Magyarországra látogathasson a megállapodást aláírni a kormánnyal, mivel a szakmai egyeztetések konstruktívan haladtak – közölte Varga Judit.    

Hozzátette: már megvolt az időpont, de közben az Országgyűlés elfogadta a gyermekvédelmi törvényt.    

Az uniós intézmények ezután erőteljes nyomást helyeztek Magyarországra, „hogy engedjük be az LMBTQ-aktivistákat a magyar iskolákba és óvodákba. Ki akarják kényszeríteni, hogy beengedjük a szexuális propagandát a gyermekeink közé. Most ezért húzódik a csomag elfogadása. A magyar helyreállítási csomaggal semmilyen gazdasági, szakmai problémájuk nem volt” – írta a politikus.    

A kormány nem kereste a bajt

Varga Judit közölte: a kormány nem kereste ezt a konfliktust. „Egészen egyszerűen csak önazonosak, következetesek vagyunk, az igazat mondjuk, hiszen a jó ügy mellett állunk ebben a kérdésben is: a gyermekek és a szülők jogait védjük” – közölte, hozzátéve, hogy Litvánia is hasonlóképpen cselekedett korábban.    

„Nincsen magyar vita, egy európai vitáról van szó. Ez egy összeurópai konfliktus. Ugyanakkor a magyar törvény nem európai dimenzió, nemzeti hatáskörbe tartozik. Az Alapjogi Charta is kimondja, hogy nemzeti hatáskörben van a gyermekek nevelése. Az unió ne akarjon beleszólni abba, hogyan nevelik a magyar szülők a gyermekeiket Magyarországon!” – jelentette ki.    

A magyar helyreállítási terv kész, „megvannak a forrásaink ahhoz, hogy ezeket elindítsuk. Ez a pénz jár a magyaroknak, mert megdolgoztak érte” – írta Varga Judit.    

Hozzátette: a magyar gazdaság teljesítménye a rendszerváltozás óta soha nem látott mértékben, hat százalékkal nőhet, akkor is, ha az EU-tól „egyetlen fillér sem érkezik az év végéig”. A kormány nyugodt, hiszen legutóbb is másfél évig húzódtak a hétéves keretköltségvetési tárgyalások az Európai Unióban. A magyar gazdaság erős lábakon áll, ezt a bizottság is megerősítette, hiszen előrejelzésében 6,3 százalékos magyar növekedésre számít – írta.

(MTI)

Fotó: Varga Judit, Facebook

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Politikai zsarolás gazdasági témában. Ez is európai érték.

A magyar gyerekeket nem adjuk ebek harmincadjára!
Megmondtuk világosan, hogy nem és kész! Értsenek már a szóból!

Erre én is gondoltam. Fogalmam sincs.

Ja nem? Akkor mire ez a pénzmegvonás? Mire ez az újabb balhé ellenünk?

Milyen érdekes, hogy Gyurcsány hazugságaira pedig fogékonyak? Ugyanis nem volt ellene kifogásuk.
Orbán mikor hazudott?
Hol mondta Viktor, hogy kell neki a brüsszeli képviselők kb. havi 5 milliós fizetésük?

Valóban? Akkor miért ezt írtad?

"Tíz éve folyamatosan mocskolja az uniós vezetőket ,országokat Orbán Viktor ,de a pénzükre igényt tart."

Akkor miért nem azt írtad. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés