Orbán kleptokráciát csinált Magyarországból, írja egy francia EP-képviselő

2021. július 13. 9:05
A Macron-párti politikus a Le Monde hasábjain kritizálta a magyarországi állapotokat.

A balliberális Le Monde véleményrovatában Valérie Hayer Macron-párti EP-képviselő cikkezett arról, hogy Orbán Viktor valódi „kleptokráciává” tette Magyarországot Európa kárára. Az EP-képviselő arra ösztönözte az Európai Bizottságot, hogy a helyreállítási tervhez garanciákat csatoljon, amik biztosítják, hogy a mintegy 7 milliárd euró a magyarok javát szolgálja, és nem Orbán bizalmasait.

A képviselő szerint az EP centrista csoportja úgy látja, hogy Orbán nem érdemli meg az EU 7 milliárdos támogatását. A többi tagállammal ellentétben ma lehetetlen biztosítani, hogy a Magyarországra kerülő pénzt ne egyszerűen elsikkasszák. A miniszterelnök gyengítette a fékeket és az ellensúlyokat, elhallgattatta a sajtót, rontotta az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Orbán Magyarországot az illiberalizmus laboratóriumává tette, ahol a kisebbségek jogait sértik, amit szomorúan illusztrál legújabb „homofób” törvénye,

amely megtiltja a homoszexualitás ábrázolását. De valóságos „kleptokráciává” tette Magyarországot is Európa rovására – írja Valérie Hayer.

Az Orbán-rendszer elsősorban saját embereit szolgálja. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) kimutatta, hogy veje az átpolitizált közbeszerzési eljárások csalárd haszonélvezője volt. Orbán Viktor gyermekkori falujában a lakosság duplájának befogadására alkalmas, 4000 férőhelyes futballstadion épült. Gyermekkori barátja, egy gázszerelő, aki Magyarország leggazdagabb embere lett, elmondta: „Istennek, a szerencsének és Orbán Viktornak sok köze van a sikeremhez”. Ezek a tények nem új keletűek. Az OLAF rámutatott arra a számos szabálytalanságra és összeférhetetlenségre, amelyekben az Orbán-klán bűnös volt, de a magyar bíróságok soha nem jártak el ellenük – sorolja a szerző.

A Bizottság a magyarországi korrupciót „rendszerszintűnek" minősíti, és elismeri, hogy a csalások kivizsgálása ott kevésbé hatékony, mint bárhol máshol Európában. Meddig fogadjuk még el ezt? – teszi fel a kérdést a képviselő. 

Európa a mai napig tehetetlen maradt.

A jelentések halmozódnak, hatás nélkül. Júniusban a Renew Europe parlamenti képviselőcsoport azzal a kéréssel fordult Ursula von der Leyenhez, hogy addig ne hagyja jóvá a magyar tervet, amíg nem garantálják, hogy a 7 milliárd euró a magyaroknak és nem Orbán támogatóinak kedvez.

Ezen garanciák száma három. Először is, hogy a magyar hatóságok automatikusan megadják az OLAF-nak és az Európai Uniónak az összes adatot a magyar helyreállítási terv kedvezményezettjeiről. Másodszor, hogy Magyarország elkötelezi magát olyan törvények elfogadására, amelyek megakadályozzák, hogy a csalások és összeférhetetlenségi ügyekben érintettek új alapokhoz jussanak. Harmadszor, hogy a magyar kormány kötelezi magát a civil társadalom és az oknyomozó újságírók nyilvános információkhoz való hozzáférését korlátozó törvények hatályon kívül helyezésére. Célunk nem Magyarország és a magyarok megbüntetése, hanem az, hogy megvédjük őket Orbán és bűntársai által elkövetett visszaélésektől – írja Hayer. Maguk a magyarok sem tévednek: 87 százalékuk szerint a rendszer korrupt. 

Nem, Orbán nem megkerülhetetlen. A magyar demokratikus ellenzék létezik. A 2022-es választásokra való felkészülés folyamatban van, és valós esélyei vannak a győzelemre. Ahhoz, hogy megváltoztassa Magyarország jövőjét, szüksége van a segítségünkre – zárja sorait a francia politikus.

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Takarodj innen buzi névtolvaj.
X

Valérie Hayernek nem kellenek bizonyítékok.
Magyarországi kleptokráciáról szövegel, miközben bizonyítékokról nem tud.
A matematikában sejtésnek nevezzük az olyan állítást, ami a matematikai logika eszközeivel formálisan nem bizonyított, mégis erősen valószínű. Sejtés egzakt bizonyítása esetén tétellé lép elő.
A gátlástalan rágalmazó szerint: "A többi tagállammal ellentétben ma lehetetlen biztosítani, hogy a Magyarországra kerülő pénzt ne egyszerűen elsikkasszák."
Tíz százalék alá csökkent Magyarországon az áfarés, vagyis száz beszedhető forgalmi adóforintból az adóhivatal több mint 90-et be is szed.
https:ec.europa.eu commission presscorner detail
2019. aug. 7.
Ebből kiderül, hogy az áfarés Magyarországon 2017-ben 13,9% volt.
A jelentés a trendvonalak alapján 2018-ra 9%-ot prognosztizál. Ez ugyanakkora, mint Németország esetében.
Valérie Hayer és hazugságait terjesztő balliberális Le Monde úgy viselkednek mint az amerikai Salem városának hisztériázó lánycsapata és előítéletekkel terhelt bírája.
Az előítéletekkel terhelt közösségben, Salem városában egy hisztériázó lánycsapat elhitette, hogy ők látták a Sátánt és megnevezték a közösség azon tagjait, akik a Sátánnal cimboráltak, felhasználta ezt a helyzetet arra, hogy kiiktassa a közösségből a nekik nem tetsző egyedeket.
A bíró elhitte a badarságot és ítélt. Az ítélethozatalok után négy kivégzés során 20 embert gyilkoltak meg: 19-en akasztófán végezték, köztük egy köztiszteletben álló lelkipásztor, egy közrendőr, aki nem volt hajlandó részt venni további megvádoltak letartóztatásában, valamint néhány vagyonosabb polgár.

Orbán kleptokráciát csinált Magyarországból, írja egy francia EP-képviselő.
És még udvarias is volt.

Tartsátok meg üveggyöngyeiteket.

Dejszen te tudod, hogy mind egyformák vagytok és csak a hülyéknek csináljátok a cirkuszt, hogy azt képzeljék a szerencsétlenek, hogy nem egy banda vagytok, hanem kettő!

Semmit nem tudnak Orbánról, semmit nem tudnak a magyarokról, csak a hazaárulók jelentéseit olvassák.

Franciaországban forradalom van készülőben?

Valérie Hayer asszinyság a saját szennyesüket próbálja elfedni Magyarország, a magyar kormány és szavazóinak a megalázásával.

Jobban tenné, ha a saját szennyesükkel foglalkozna, melyet a fegyveres testületek nyugdíjasai és aktív dolgozói fogalmaztak meg nyílt levelükben.

,,A levelet névtelenül megfogalmazó katonák azt írták, hogy következő választásokon nem

,,a mandátumok meghosszabbításáról vagy mások mandátumának megszerzéséről lesz szó. Hanem a haza túlélése a tét. ,,

A nyugalmazott tisztek az írásukban jelezték, hogy „készen állnak olyan politikusokat támogatni, akik a nemzet megóvására tekintettel vannak”. Arra is felhívták a figyelmet, hogy amennyiben a jelenlegi politika folytatódik, abban az esetben

az aktív bajtársak beavatkozására lesz szükség. ..

Egy pénteken megjelent felmérés szerint a franciák többsége egyetért a tábornokok véleményével, és 49 százalékuk egy polgárháborús helyzet esetén támogatná a hadsereg beavatkozását a „rend helyreállítása érdekében”.

https://index.hu/kulfold/2021/..

https://index.hu/kulfold/2021/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés