Szijjártó: Az úgynevezett bizonyítékok még szánalmasabbá teszik az UEFA döntését

2021. július 12. 13:32
A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben kommentálta az UEFA döntését.

Azok után, hogy nyilvánosságra kerültek a bizonyítékoknak nevezett felvételek, még szánalmasabbnak és gyalázatosabbnak minősíthető az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozóján.

Szijjártó Péter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva arra reagált, hogy az UEFA, az Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein tapasztalt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt, három zárt kapus mérkőzésre és 100 ezer euróra büntette a magyar szövetséget. A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: nem volt szervezett,

nem volt nagymértékű, nem volt a stadiont átható semmifajta diszkriminatív megnyilvánulás, vagy viselkedés”

egyetlen Budapesten rendezett labdarúgó-mérkőzésen sem.

Hangsúlyozta, a budapesti mérkőzéseken teltház volt, a játékot jó futballhangulat jellemezte. Emlékeztett, míg más mérkőzéseken tapasztalt viselkedésért, például azért, hogy lézerrel belevilágítottak a dán válogatott kapusának a szemébe, alacsony büntetést szabtak ki, addig a magyar mérkőzésen feltartott tábla százezer eurós büntetést érdemelt.

Ezek után azt gondoljuk, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága komoly testület? Erről a döntésről higgadtan, nyugodtan beszélni lehetetlen”

– fogalmazott. 

Az UEFA honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze -–diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, amelynek Egyenlő játék feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az utána volt, már nem számít.

Az UEFA ezért megdicséri az angolokat.
Ugyanis itt keresztények vernek keresztényeket.

Azt is el fogják nézni. Ha a lézer nem számított....

Igen, de már eddig is durva a kettős mérce.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés