A katolikus feminizmus úttörője megint vádaskodik

2021. július 12. 15:16

Gável András
Vasarnap.hu
Szóval megint ott tartunk, hogy az egyház nőgyűlölő.

„Perintfalvi Rita, a katolikus feminizmus szószólója a napokban megosztotta vitaindítónak szánt gondolatait. »A nő teste és szexualitása kedvelt céltáblája a katolikus egyháznak. Ami nem véletlen, hiszen a tanítás megfogalmazói hosszú évszázadokon keresztül szinte kizárólagosan olyan férfiak voltak, akik lemondtak a saját szexualitásuk örömteli megéléséről. Feminista teológusnők már az 1960-as évektől kezdődően megfogalmazták, hogy a női szexualitás szigorú tabusításának hátterében a cölebsz módon – azaz nőtlenségben – élő papok és szerzetesek látens nőgyűlölete áll.«

Akik ismernek, talán megértik, miért akadtam le a katolikus feminizmus teológusnőjének elméletén. Szóval megint ott tartunk, hogy az egyház nőgyűlölő, a papok pedig szexuális elfojtódásaik között vergődnek – mindez pedig az egyházi devianciák fő okozója.

Szeretném megérteni, hogy miért baj az napjainkban, hogy vannak fékjeink. Olyan dolgok az életünkben, amelyektől talán szívesen megválnánk, de mégis hordoznunk kell azokat. Honnan tört elő ez a rakoncátlan hedonizmus, amely a boldogságot csak az ösztönök kiélésében látja beteljesíthetőnek?"

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Perintfalvi szerepelni akar. Azért hord össze mindenféle hülyeséget, mert provokálni akar. Így tudja eladni a szar könyvét, így tud pénzt szerezni magának.

Örülök, hogy nem azzal kezdted, hogy "teológus" ez a nő.
A legerősebb ösztön a létfenntartási ösztön és nem a faji ösztön, ami a kor előrehaladtával úgyis csökken ill. megszűnik.
Szerencsére bennünket az eszünk, és nem az ösztöneink irányítanak.
Az akaratunkon pedig úrrá tudunk lenni.

Az Úr szólt Kainhoz: „Miért vagy haragos, és miért horgasztod le a fejed? Ha helyesen teszel, miért nem emeled fel a fejed? De ha nem cselekszel helyesen, nem bűn van-e az ajtó előtt, mint leselkedő állat, amely hatalmába akar keríteni, s amelyen uralkodnod kell? Ter 1,6-7

Nem tudom, hogy mennyire kelendő a könyve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés