Megbüntette az UEFA az angol szövetséget az angol-dán elődöntő miatt

2021. július 10. 13:56
Az Angol Labdarúgó Szövetséget 30 ezer euróra büntették.

Az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testületének (CEDB) szombati indoklása szerint a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés előtt az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt (ld. a videóban). A dán kapus ennek ellenére kivédte Harry Kane büntetőjét a hosszabbításban, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2-1). 

Az angolok az olaszokkal találkoznak a vasárnap 21 órakor kezdődő döntőben, szintén a Wembleyben. Az UEFA pénteken 100 ezer euróra és három zárt kapus UEFA-rendezésű mérkőzésre büntette a magyar szövetséget, a magyar szurkolói megnyilvánulások miatt. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az európai szövetség két évre felfüggesztette.

(MTI)

Nyitókép: Catherine Ivill / POOL / AFP

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ann Coulter: egy liberális a kettős mércéről ismerszik fel.

Összehasonlításként, amikor 2018-ban a Groupamában kifütyülték a szlovák himnuszt, az bezuárást ért.

A következő meccsünk vb selejtező, ami a FIFA égisze alatt folyik, az UEFA azt nem teheti zárt kapussá, így a büntetés az első 2-3 UEFA meccsre vonatkozik. De az is elég fájdalmas, mert ezek elitcsapatok ellen lesznek.

A zsidó Piara Powar irányította FARE, amely kiszabja a büntetéseket, humánus:
Minél nagyobb a vétség, a paternális segítőkéz projekt lép életbe, atyai figyelmeztetésként.
Ám, ha a vétség nem kimutatható, ott drákói a szigor, mert:
bár nem tette, DE: akár meg is tehette volna

Nem nagyon tudunk mit kezdeni az UEFA-val. Szerintem beültettek néhány téglát a radikális szurkolóink közé és azok jelentettek valamit a Főellenőrnek. Csányinak magas posztja van a FIFA-ban és az UEFA-ban is, de mégsem tud mit tenni, nem ismerjük a Nagy Szövetségek
( német, angol, spanyol, olasz etc.) befolyását. Különben valamikor a legdurvább szurkolótábora az angol és a skót kluboknak ( pl. MIlwall) volt, évekbe telt, amíg valamennyire megfékezték őket. Edinburghban a vendéglátóm vigyorogva mutatott egy széles utcát, ahol a boltok kirakatainak behajtható fatáblája volt. Ez az út vezet a Hearts stadionhoz mondta...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés