Víz alá került egy kisfiú Sopronban, 2-3 perc újraélesztés után tért vissza a légzése

2021. július 10. 12:18
Az újraélesztést végző egészségügyi szakápoló elmondta, mikre kell ilyenkor figyelni.

A Soproni Téma számolt be a Lőver strandon történt esetről, amikor is egy 4 éves kisfiú került a víz alá, akinek 2-3 perces újraélesztést követően tért vissza légzése. A portál elérte az életmentést végző Szakács Veronikát, aki a Soproni Gyógyközpont sürgősségi osztályán szakápolóként dolgozik.

Mint a szakápoló elmondta a portálnak, ilyen esetben először is fel kell mérni, hogy biztonságos-e a helyszín. Ha ez megtörtént, akkor meg kell szólítani a bajba jutottat, arra figyelve, reagál-e vagy sem. A légzés és keringés ellenőrizése után lehetőség szerint hívni kell a 112-t.

Ha a bajba jutottnál nem észlelünk légzést és keringést, akkor azonnal megkezdjük az alapszintű reanimációt. Ehhez segítséget nyújtanak a telefonvégen lévő szakemberek”

– fogalmazott a szakember, hangsúlyozva, hogy az újraélesztést egy teljesen laikus is elkezdheti, sőt, el is kell kezdenie, mert az idő szerepe a reanimáció során kiemelten fontos. Szakácsa Veronika kiemelte: minél később kezdünk meg egy újraélesztést, annál nagyobb az esélye annak, hogy visszafordíthatatlan károsodások alakulhatnak ki.

Nyitóképen: Lőver strand. Illusztráció. Forrás: Facebook

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés