Orbáni néphülyítés felsőfokon

2021. július 10. 15:11

Vásárhelyi Mária
Jelen
Ha a magyar foci üzleti alapon működne, valószínűleg egy magyar focista sem keresne többet, mint egy árufeltöltő a Tescóban.

„Mivel engem tényleg nem érdekel a foci, így az elmúlt hetekben bőven volt alkalmam arra, hogy elnézelődjek a futball peremvidékén. Én a fociból jószerivel csak annyit látok, hogy irdatlan pénzekért adnak-vesznek sportolókat, hogy a klubcsapatokban, mint egy puzzle kirakóban, rakják össze az innen-onnan megvásárolt focistákat, akiknek annyi közük van az adott klubhoz, mint a miniszterelnöknek a baletthez. Látom, hogy hogyan lehet egy 1700 lakosú községnek – ha az történetesen a miniszterelnök szülőfaluja – olyan focicsapatot összevásárolni közpénzből, hogy az néhány év alatt a hazai bajnokság élvonalába kerüljön, és hogy hogyan történhet meg, hogy egy világjárvány idején is a futballhoz kerüljön a legtöbb rendkívüli támogatás – ha az ország első szolgájának éppen a foci a hobbija.

Nem kevés értetlenséggel szemlélem, hogy miközben a foci mindenhol a világon hatalmas üzlet, nálunk közpénzekből és a kormány oligarcháinak juttatott, sokszorosan túlárazott közbeszerzések extraprofitjából, vagyis ugyancsak a mi pénzünkből jut a focistáknak, esetenként akár 10 millió forintos fizetés. Magyarországon ma a futballisták átlagkeresete nettó 3,3 millió forint, lényegében függetlenül a teljesítményüktől. De ha ez így van, akkor nem értem, hogy miért kellene attól elragadtatva lennem, hogy ennyi pénzért a magyar válogatott nagyon keményen küzdött az Európa bajnokságon, de ennek ellenére már az első forduló után kiesett. Ha a magyar foci üzleti alapon működne, nem pedig az adófizetők pénzéből akkor – elnézve a hazai meccsek látogatottságát és a klubcsapatok nemzetközi teljesítményét – valószínűleg egy magyar focista sem keresne többet, mint egy árufeltöltő a Tescóban.”

Kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a bolsevik gyűlöletgombóc is előmászott a pöcegödörből.

Mindkettő túlzás. Sőt több.

Ha egy magyar focista sem keresne többet, mint egy árufeltöltő a Tescóban, akkor Vásárhelyi Mariska néni mennyit érdemelne?

Ön kovácslajos1930 csal, mint a bűvész.
- Az úthálózat karbantartása folyamatos és bővül. Ahol időszakonként romlás tapasztalható az abból ered, hogy 2010 előtt hanyag módon készültek az utak.. Egyes önkormányzatok területen beszélhetünk csak romlásról, de az elmúlt években is is javulás tapasztalható.

Sz oktatás és az egészségügy romlása 1994-1998 és 2002-2010 között következett be, amikor ezermilliárdokat vontak ki, s az állami feladat forrás nélkül letették az önkormányzatokhoz. Az ellenzék a GDP arányában fordított összegeket emlegetik, holott a GDP termelési érték és költségvetési bevétel. Az összehasonlítást abszolút értékben kell vizsgálni, összehasonlítani.

A svájci indexálást a nyugdíjaknál amikor bevezették az infláció két számjegyű volt, a béremelés pedig meg 2-5 %-ot. Mivel svájci indexálás a kettő átlaga, ezért a nyugdíjak folyamatosan elértéktelenedtek. Most a helyzet fordított, ezért lenne kedvezőbb a svájci indexálás. A svájci indexálás azonban nem a második kormány szüntette meg, hanem a Bajnai kormány. A második Orbán kormány azt ígérte, hogy az infláció mértékével növeli a nyugdíjakat. amit meg is tartott.

A demokrácia helyzete javult, mert az elmúlt 11 évben senkinek sem lőtték ki a szemét, senkinél sem végeztek végbél motozást, senkit nem bántottak azért mert tüntetett, betartva a törvény rendelkezéseit.

A korrupció növekedésére nincsen objektív mérce. Így én meg azt mondom, hogy a szocialista kormányok alatt, áthozva az 1990 előtti metodikát sokkal nagyobb volta korrupció, amit az is bizonyít, hogy a mai legtöbb milliárdos ekkor szerezte az induló tőkéjét az állami vagyon megcsapolásával.
Ha az elmúlt 11 évben mindent ellopott a kormány, akkor miből növekedett az állami vagyon hétezer milliárddal? 2010 előtt miért csökken a nemzeti vagyon ha semmit sem loptak el?

A polgárokat a szocialista - szabad demokrata kormányok vezették és vezetik ma is félre, mert ahogy Gyurcsány bevallotta Őszödön "hazudtunk, reggel, délben, meg este.

Az erkölcsi, szellemi leépüléssel kapcsolatban pedig, cseréljen szemüveget és olvasgassa gyakrabban az ellenzéki írásokat."Ha a magyar foci üzleti alapon működne, "

Ugyanezt felvethetnénk a színházak, filmgyártás, stb, vagyis a kultúra egészére vonatkoztatva. Ezekkel kapcsolatban miért nem foglalkozik a T. firkász?
A versenygazdaság üzleti alapon működik mégis vannak uniós és állami támogatások. Nagyon soknak felkopna az álla, ha a mezőgazdaságban nem lennének támogatások.

Pedig Mariska hülyeséget beszél. Hogy csak egy példát említsek: a Fradi tavaly a BL szereplésével a saját költségvetését bőven megkétszerezte, emelett egyéb forrásokból (jegyeladás, gift shop, játékoseladás) is jelentős - egészen biztosan nem közpénzből származó - bevételei vannak, amiből bőven tudja finanszírozni játékosai fizetését. Emellett a foci, pl. a válogatott magas népzettségű mérkőzései komoly reklámbevételeket, illetfe forgalmat generálnak (sör, chipsz fogyasztás, sportfogadás, utazások) amiből méltányos, hogy a sportág, illetve az azt működtetők is részesüljenek. A válogatott labdarúgók jövedel,mét már csak azért is primitívség kipézcézni, mert azok zöme külföldön játszik vagyis eleve nem hazai forrásokból szerzik a jövedelmüket. Hogy csak pár emeletes baromságot említsek a cikkből.

Elárulkot neked egy nagy titkot. Ez amáshol sincs másként. Attól, hogy a Chelasea nagy bevételekkel gazdálkodik az ötödosztályú Dagenham and Redbridge nem lesz gazdagabb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés