Válasz Nagy Zsoltnak

2021. július 10. 11:27

Demeter Szilárd
Vendégszerző
Mintha Gyurcsány Ferenc köré egy rakás funkcionális analfabéta gyűlt volna össze.

Nagy Zsolt a Magyar Hangnak adott interjúja alapján Demeter Szilárdnak is megmondaná szemtől-szemben, hogy „megbízatást kaptál, hogy irányítsd, egyébként nem te találod ki a programokat, ülsz az irodádban, egy igazgató vagy, neked reprezentálni kell. Csinálod a hülyét, baromságokat beszélsz, ráadásul kihívod az embereket bunyózni. Tedd le először a cigit, tényleg menj el egy edzőterembe, gyorsulj föl, és utána lehet”.

Nagy Zsoltnak vannak szövegértési problémái (épp arról beszéltem többször, hogy mivel erőszakos környezetben nőttem fel, ezért tudom, hogy az erőszak nem megoldás), de gondolom, nem az eszéért kérdezték pont őt. (Zárójel: Nagy Zsolt ezzel nincs egyedül, a szövegértési nehézség általános ellenzéki probléma, mintha Gyurcsány Ferenc köré egy rakás funkcionális analfabéta gyűlt volna össze. Legyen az ő bajuk, aktivistaként nem is kell pengének lenni, de mondjuk, egy médium tulajdonosaként azért aggodalommal töltene el, hogy az újságíróim nem értik a leírt szöveget, zárójel bezárva.)

Ami miatt egyáltalán érdemes Nagy Zsolt szavaira reagálni, az az igazgatói munkáról alkotott tévképzete. Mert ezzel sincs egyedül, és mintha kormányra készülnének. Ha azt csináltam volna, amit ő javasol, akkor a PIM ugyanott tartana, ahol 2018 végén átvettem. Ha csak reprezentáltam volna, akkor nem lenne muzeológusi életpályamodell, sem Digitális Bölcsészeti Központ, sem posztumusz DIA100, sem Térey-ösztöndíj, nem vásároltunk volna többszáz millió forintra hagyatékokat, nem fejlesztenénk az ingatlanjainkat, nem nyitnánk össze a Károlyi-palota udvarát a Károlyi-kerttel, nem született volna meg könnyűzenei stratégia, sem milliárdos folyóirattámogatási program, nem kapnának a vidéki múzeumok 3 milliárd forintot, nem tudnánk megújítani az irodalmi emlékházakat és emlékhelyeket további 3 milliárd forintból, nem kezdtük volna el az Országos Széchényi Könyvtár új épületének előkészítő munkálatait, nem vásárolnánk többszáz millió forintra könyveket a magyar könyvkiadóktól, amiket a nagycsaládosoknak, iskolai- és közkönyvtárakba juttatunk el, és még sorolhatnám. 

Mindez azért történik, kedves Zsolt, mert nem csak reprezentáltam, hanem „csináltam a hülyét, baromságokat beszéltem”.
De az igazán érdekes az, hogy te sem csak színészkedsz, hanem változtatni akarsz. Ha ezt teszed, és szerintem ehhez jogod van, akkor miért vitatnád el tőlem (bármelyik kulturális intézmény vezetőjétől) a cselekvés lehetőségét?
Ja, és a cigit nem teszem le. Ez az egyetlen káros szenvedélyem maradt, muszáj megtartanom, nehogy tökéletes legyek. Na meg persze szeretek cigizni.

 

Nyitóképen: Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a Petőfi Sándor-emlékévről tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2021. június 1-jén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy Zsolt bizonyára már unta a nélkülözöttséget, ezért nyilatkozott a Magyar Hangnak közéletit. Természetesen tökéletesen ugyanazt mondja, mint a többiek, de nyilván nem teljesen hülye, látja, hogy a közéleti kérdésekben megnyilvánuló többi celeb-droid (droidok, mert mindegyik ugyanazt mondja) mennyivel keresettebbek, dacára annak, hogy semmi újat nem tudnak mondani.

"Tedd le először a cigit, (...)"
Mindig tudják, mit kell NEKED tenned.
A feladatszabók.
Honnan, miből eredeztetik a parancsolataikat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés