A NER urai az eötvösi népoktatást a néphülyítés programjára cserélték fel

2021. július 7. 19:37

Gábor György
Facebook
A Fidesz-rezsim a pedagógusokat megalázott, megfélemlített és ellehetetlenített szellemi rabszolgaként veszi számba.

„Mint az ma nyilvánosságra került, a kormány álláspontja szerint a »felesleges« tartalmakat törölni kell a pedagógusok egyetemi képzéséből. A cél az, hogy minél több hallgató jusson el a tanári diploma megszerzéséhez, s csökkentsék a lemorzsolódást, ezért elsőrendű szándék a képzés »lebutítása«, s az, hogy a pedagógus csupán a középszíntű érettségire legyen képes felkészíteni a diákjait. Ha egy pedagógus emelt szintű érettségire kívánja felkészíteni a tanítványait, ahhoz egy plusz egyéves képzésen kell részt vennie.

Milyen tudományképük, milyen egyetemképük, milyen oktatásképük lehet azoknak, akik egy ilyen ötlettel képesek előállni? Nem azért mennek kevesebben a pedagóguspályára, mert ott tűrhetetlenül és elviselhetetlenül sokat kell tanulni, hanem azért, mert lassan zéróvá sikerült lenyomni a pedagóguspálya presztízsét, mind anyagi, mind erkölcsi értelemben, s mert a Fidesz-rezsim a pedagógusokat saját indoktrinációja puszta eszközeként, munkájukban és tevékenységükben többszörösen megalázott, megfélemlített és ellehetetlenített szellemi rabszolgaként veszi számba.

Milyen alakok, milyen agyvelőkkel rendelkező nímandok azok, akik megmondják, hol a szakmai-tartalmi határa a pedagógusképzésnek, amelyen felülemelkedni szigorúan tilos, s a Neptunon keresztül ellenőrizni fogják, hogy a NAT keretein túlmutató, szélesebb körű ismereteket ne taníthassanak a jövő pedagógus hallgatóinak.

A XXI. század magyar (vagyis nem nyugat-európai, nem baltikumi, s nem ázsiai, hanem kifejezetten magyar!) oktatási stratégiája, hogy »ne tanítsunk többet«. Isten óvja a hazát ettől! Eddig is megannyi balsors verte, most akkor tegyük tönkre a hont a nagyobb tudás és a több ismeret elsajátításának hazát pusztító, vérnősző, rongy szándékával? Merjünk erre nemet mondani! Nem! Nem! Soha! Mindezt tehát abban a korban, amikor a tudásanyag rendre változik, átalakul, gyarapodik, specializálódik etc., s abban a korban, amikor jelszó (nem nekik, mert ezek már az induláskor sem tanultak semmit sem, s azt a keveset is elfelejtették), vagyis a jelszó a »lifelong learning«, azaz az élethosszig tartó tanulás, a tudás, a készségek és a kompetenciák folyamatos fejlesztése!

Aligha véletlen, hogy a maga korában és az akkori keretek között Eötvös József az 1868-as népoktatási törvény megalkotásával összehasonlíthatatlanul korszerűbb és hazája iránt mérhetetlenül elkötelezettebb programot alkotott, mint a NER mai urai, akik az eötvösi népoktatást a kiterjedt és generális néphülyítés programjára cserélték fel. Elvégre második éve már nem szükséges az egyetemi diplomához nyelvvizsga sem. A könnyített testnevelés után jöhetnek végre a könnyített történelem, könnyített fizika, könnyített magyar nyelv és irodalom, könnyített matematika, könnyített földrajz szakos hallgatók és könnyítetten végzett pedagógusok.

Móricz a Nyugat 1931/6-os számában kétszer is feltett egy kérdést: »sötétségben akarjuk-e tartani a magyar ifjúságot?«

A mai rezsim egyértelmű és egyenes válasza: igen!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jövő tavasza után te is, meg a gazdád is mentek szépen a szemétdombra. Oda, ahova valók vagytok.

Megjött a napi hazudozó.

...mondja a kommunista iskolák rabhallgatója.

Népünk igenis luxuskörülmények között él és bármit megtehet, amit csak akar, bár mindkettőt az őt képviselő politikusokon és strómanjaikon keresztül veheti igénybe.

Viszont az uzsorahitel-törlesztés és robotolás látástól vakulásig az alanyi jog és kötelesség.
A proliknak.

És Grazban van egy híres pszichiátria neves magyar ügyfélkörrel.

Lölő meg a Bocskor volt feleségével a Mediterrániumot látogatja végig a Lady Mrd és egy Bombardier fedélzetén ezekben a napokban.

Szóval ez az ország bokréta Isten kalapján, na!

"Naplopók és irigyek is vagytok !"

LÖLŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés