Karácsony az angoltudás hiánya mellett a politológiai alapvetésekkel sincsen tisztában

2021. július 1. 16:35

Deák Dániel
Facebook
Politológusként tudnia kéne, hogy nincs lehetősége kötelezettségszegési eljárást kezdeményezni.

„Karácsony Gergely a Facebook oldalán bejelentette: kötelezettségszegési eljárást kezdeményez Magyarország ellen. Politológusként azonban neki tudnia kéne, hogy erre nincsen lehetősége, legfeljebb panaszt tehet. Még ezzel az alapvető dologgal se lenne tisztában végzett politológusként? Ez nagyon ciki!

Miközben Budapest közlekedése hetek óta rendre megbénul a dugók miatt, a köztereken pedig derékig érő gazzal találkoznak a fővárosiak, Karácsony Gergely a Facebook oldalán keresztül üzeni: kötelezettségszegési eljárás megindítását kezdeményezi.

Az uniós jogszabályok szerint ugyanakkor ilyenre neki nincsen lehetősége, amit végzett politológusként tudnia kéne. Ez is felveti a gyanúját annak, hogy Karácsony az angoltudás hiánya mellett a politológiai alapvetésekkel sincsen tisztában, miközben elvileg ez a végzettsége. Neki ugyanis legfeljebb ahhoz van joga, hogy panaszt tegyen, de semmiképpen sem kezdeményezhet ilyen eljárásokat.

Az Európai Bizottság pedig – a saját vizsgálatai, illetve magánszemélyek, vállalkozások vagy más érdekeltek panaszai nyomán – feltárja azokat az eseteket, amikor felmerül az uniós jog megsértésének gyanúja.

Ennek keretében pedig először a Bizottság felszólító levelet küld, melyben további információkat kér az érintett országtól. Ez utóbbinak a megszabott határidőn, rendszerint két hónapon belül részletes választ kell adnia a Bizottság felvetéseire.

Ha a Bizottság arra a megállapításra jut, hogy az ország nem teljesíti az uniós jog szerinti kötelezettségeit, indokolással ellátott vélemény formájában hivatalosan felkérheti az érintett tagállamot, hogy tartsa be az uniós jogszabályokat. Ha ez nem teljesül, csak azt követően indul meg a kötelezettségszegési eljárás érdemi, jogi része.”

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Angol tudás nélkül nem csak politológia nem létezik, hanem vezetéstudomány sem.
Tehát hogy is akar vezetni bármit is?

Szerintem tudja ő, hogy nem kezdeményezhet kötelezettségszegési eljárást az EU-nál. Ő nem EU-s csúcsszervezet vezetője, elég abszurd lenne, ha ilyet megtehetne csak úgy.

Viszont az jobban fest a híradásokban, hogy "Karácsony Gergely kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett" tehát ő fontos ember, aki jelentős tetteket hajt végre, annál, hogy "Karácsony Gergely panaszt nyújtott be", tehát egy tehetetlen ember, aki egyfolytában csak panaszkodik, és a kormányra mutogat.

Aki szerint Karácsony ellenfele lesz a '22-es választásokon indulóknak, az gyorsan igyon egy frissítőt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés