Eladni Istent

2021. június 25. 8:12

Néző László
Magyar Nemzet
Van egy régi mondás, miszerint a hollandok eladnák az Istent is, ha el tudnák szállítani.

„Itt van ez a »holland fickó«, ez a miniszterelnök. Ő már egyenesen kizárná hazánkat az unióból, s azt mondja, a magyaroknak le kell térdelniük Európa előtt. Micsoda pökhendi, alávaló beszéd ez? Ha valakinek térdepelnivalója van, az éppen Hollandia. Sokat tudnának erről mesélni Indonéziától Dél-Afrikáig. A gyarmati országok kifosztásából, az ott élők rabszolgasorban tartásából degeszre hízott ország politikusaként talán befoghatná a száját Mark Rutte az emberi jogokról meg az európai értékekről. Van egy régi mondás, miszerint a hollandok eladnák az Istent is, ha el tudnák szállítani.

Nyugat-Európa már rég eladta Istent, eladtak és feladtak mindent, ami számunkra még fontos: Isten, haza, család, gyerek. Az ő dolguk. De ne szóljanak bele abba, mi hogyan akarunk élni, hogyan akarjuk megvédeni a gyermekeinket, például az olyan holland pedofil vadállatoktól, akikről sok egykori állami gondozott tudna mit mesélni.

A magyar kormánynak meg azt üzenjük: vegyenek példát a focicsapatunkról. Harcoljanak, küzdjenek igazukért a végsőkig. S bármi lesz is az eredmény, a világ nagy része csodálni fogja a bátorságot, a hitet, az akaratot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rutte egoja igencsak fel van fújva, rászolgált egy pszichátriai kezelésre...

Egy népet sem lehet megitélni egy-két vezető alapján. Az biztos, hogy más a mentalitásuk, mint a mienk. Egyrészt kegyetlen, zsugori kereskedők/gyarmatosítók voltak, talán a legkönyörtelenebbek, másrészt a kora középkortól kezdve harcoltak gátaikkal a tengerrel ( volt egy vihardagály, amibe vagy 100 ezren fulladtak bele), sikeresen harcoltak a függetlenségükért a spanyol Habsburgok ellen etc. Ezek mellett olyan káprázatos festőket adtak a világnak, mint Rembrandt, Rubens, Van Eyck, vagy három Breughel, Bosch, Vermeer van Delft etc.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés