Tegnap este

2021. június 24. 12:49

Máskor, más esetben, amikor a németek játszanak valakivel a magyarokon kívül, mindig nekik szurkolok.

2021. június 24. 12:49
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„A Csíki sörözőben ülünk barátokkal, ott nézzük a meccset, pokoli melegben. Mindvégig így fohászkodom: Istenem, te is tudod, hogy mi érdemeljük meg. Tudja. De mégsem engedi meg. Most még nem…

Máskor, más esetben, amikor a németek játszanak valakivel a magyarokon kívül, mindig nekik szurkolok. Talán a nevem elmeséli, miért. Mert a Fekete-erdő vidékéről valók az őseim apai ágon. Onnan hozták őket mocsarakat lecsapolni a Mosoni-Duna vidékére, s lettünk aztán magyarrá, ám »az erdők hűvösségét megőrzöm magamban halálomig«.

Mindez tegnap semmit sem számított. Ahogy persze a »németeknek« sem számít már. A nagy német romantika, Hauff és a Grimm fivérek ma már gyanúsan »völkisch« ízűek, vagyis »nácik«, a német önazonosságot felfalta a bűntudat, Hamupipőke pedig visszabujdosik a teuton erdőkbe, ugyanis egy homoszexuális színes bőrű férfi lesz a tündérke a soron következő amerikai feldolgozásban.

Álomgyár? Ugyan. »Álombakók«. A világ varázstalanítása gőzerővel folyik.

Ám tegnap a Csíki sörözőben ott volt a varázslat. A müncheni arénából küldte tizenegy magyar srác. Mi érdemeltük volna meg. De meg nem adatott. Ám, ami a legfontosabb: nem rajtuk múlt. Az örök magyar hősiesség ragyogott fel tegnap este abban az arénában. Tizenegy magyar srác úgy döntött, nem hajlandó megijedni sem az ellenséges környezettől, sem tizenegy műanyag, fröccsöntött »némettől«.

Pedig ők aztán megpróbálták megijeszteni a magyar fiúkat, s leginkább a magyar szurkolókat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2021. június 25. 07:17
1. Csodálatosan játszott a magyar csapat. 2. De, hogy k érdemli meg, vagy ki nem, pláne mit gondol erről ISten, ezt nem kellene feszegetni. Úgyanez volt a második világháborban, mindkét oldalon imádkoztak Istenhez a győzelemért. Nem szerencsés ilyesmibe Istent belekeverni, még ha jól hangzik is.
I.E.D.
2021. június 24. 19:56
Az őseid, Zsóti , a Vörös- tenger és nem a Fekete - erdő vidékéről érkeztek...:)
Ezért regisztráltam
2021. június 24. 18:59
pragmatika
2021. június 24. 18:29
"Nem egy szimpla focimeccstől lesz magyar valaki." És ki állított mást ? De mégis jelenthet azért valamit, mert bőven ránk fér magyarokra egy kis pozitív önértékelés. A legnépszerűbb sportágakban az utóbbi évtizedekben elég gyengék voltunk. És most azt láttuk, hogy a németek, a meccs végén húzzák az időt, sumákolnak, a lefújáskor meg örülnek, mint majom a f.szának. Ez mindennél többet elmond. Nem az eredmény, nem a helyezésünk, hanem a 2014-es világbajnok reakciója a meccs végére. Rossi jól mondta. Ez az ami mindent leír. Van persze ennek hátránya is, ez után mindenki alaposabban felkészül ellenünk. Úgy értve, nem a tartalékcsapatát küldi fel a pályára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik