Több magyar szurkolót is vegzáltak a német hatóságok

2021. június 23. 18:57
A nap folyamán már több esetben is a konzuloknak kellett közbelépnie – mondta el Szijjártó Péter.

A bajor hatóságok nem engedélyezik, hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz arénánál – mondta el a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban. Szijjártó Péter hangsúlyozta: „ez egy példátlan gesztus, negatív értelemben sajnos, hiszen a konzuloknak az a munkájuk, hogy a külföldön tartózkodó állampolgárok számára az esetlegesen szükségessé váló segítséget megadják”. A miniszter felhívta rá a figyelmet, hogy akinek konzuli segítségre van szüksége, az a müncheni magyar főkonzulátus folyamatosan élő és  ügyeletben lévő telefonszámát hívhatja, amelyet a munchen.mfa.gov.hu oldalon lehet megtalálni.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a nap folyamán már több esetben is a konzuloknak kellett közbelépnie. Példaként egy olyan esetet hozott, melyben egy magyar szurkolókat szállító autóbuszt a német hatóságok kétszer is megállítottak. „Csak a konzul kollegáim hatorozott fellépésére engedték tovább az autóbuszt, kétórás várakozást követően” – mondta el a miniszter.

A külügyminiszter felhívta arra is a figyelmet, hogy a bajor hatóságok nem engedélyezték a magyar szurkolók számára a nem intergált molinók bevitelét a stadionba. „Kérem a magyar szurkolókat ennek figyelembevételére, hogy a kellemetlenségeket el lehessen kerülni” – kérte a miniszter, hozzátéve, hogy a bajor hatóságok a stadionhoz való vonulást sem engedélyezték.

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 254 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is megijedtem, amikor szivárványos buszra szállították fel őket, hogy hova viszik őket?

A harmadik birodalomban nem volt pedofilvédelem.

Mi az a nem integrált molinó?

Lassan x-elni foglak. Túl sokat engednek meg neked a gazdáid, csahos.

Nem, hanem a buzuló németek már megint Übermenschként viselkednek. Ezek jók voltak nácinak, jók voltak kommunistának és most jók neoliberális marxistának, de ha kell akkor buzinak is jók lesznek. Tökéletesen hülyíthető nép.

Te ezt kultúrának látod? Mert ha igen, akkor ez a kultúra termelte ki Hitlert, majd a kelet részen a kommunista vezetőket. Most pedig lemennek kutyába egy marginális ferde hajlamú kisebbség előtt, mert ezt kapták parancsba.

Pofám leszakad...

Baromire nem erről volt szó az EGK megalakulásakor, illetve baromira nem itt tartott Nyugat-Európa akár csak 30 évcel ezelőtt sem.

Elképesztő torzulás ment végbe az utóbbi néhány évben.

Megsemmisítem a Paulaner készletet.
Áttérek a Krusovicére.

Azok ma égni fognak. Impregnáltan is. Attila, az Isten ostora lesújt rájuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés