Ötletpályázatot hirdet a főváros a Nagykörút jövőjéről

2021. június 23. 15:36

Karácsony Gergely kabinetfőnöke tette ezt közzé Instagram-oldalán.

2021. június 23. 15:36
null

Amint arról korábban beszámoltunk, „Várostervező” elnevezésű Instagram csatornáján magyarázkodott Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke, Balogh Samu a fővárost megbénító dugók miatt. Balogh Instagram-történetében maga is elismerte, hogy az autós közlekedéssel komoly problémák vannak Budapesten, ám szerinte a buszok megfelelő ütemben tudnak közlekedni.

Egyébként pedig a dugó oka szerinte az Astoriában keresendő. 

Később a kabinetfőnököt a Hegyalja utat egy sávosra szűkítő buszsáv és a torlódások közti esetleges összefüggésről kérdeztük, viszont válasz nem érkezett, csak Facebook-poszt. Gyakorlatilag állandósultak a Budapestet megbénító dugók a napokban, miután a fővárosban öt nagyszabású közlekedésfejlesztési projekt munkálatai zajlanak egyszerre, és Karácsony Gergely körúti biciklisávja sem segít a közlekedési problémákon.

Forrás: Balogh Samo Instagram-oldala
Forrás: Balogh Samo Instagram-oldala

Ötletpályázat

A városvezetés tervnélküliségét példázhatja, hogy most – szintén a „Várostervező” elnevezésű Instagram-oldalon – ötletpályázatot hirdettek a Nagykörút jövőjéről. 

„Célunk, hogy a szakmai tervezés a lakosság, a civil szervezetek és valamennyi érintett bevonásával történjen” 

– indokolja Balogh az ötletpályázat meghirdetését.

A kabinetfőnök a Nagykörútról szóló „kérdőívezés” eredményeiről is beszámolt Instagramon. Mindössze 4214 fő töltötte ki az űrlapot.

Kép forrása: Balogh Samu Instagram-oldala
Kép forrása: Balogh Samu Instagram-oldala

A jövőképről Balogh Samu azt írta: „a Nagykörút Budapest élhető városi körútja, amely több zöldfelülettel, tiszta és rendezett környezettel; pezsgő utcai élettel, minőségi bevásárlási, vendéglátási és kulturális lehetőségekkel; az ezeket szolgáló fenntartható közlekedési kialakítással; valamint reprezentatív arculattal mindenki számára vonzó.”

Kép forrása: Várostervező Instagram-oldala

Kapcsolódó cikkek

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. június 25. 04:42
A kőrút legyen méhlegelő a főpolgármesteri hivatal meg légylegelő. Az agyon művelt Karácsony bácsi legyen a vezérlégy, Semmimüler bácsi meg a résen légy ha Bitkoint bányaellenőrzés jön.
Csubszi
2021. június 24. 23:24
Jellemző: mivel saját jó ötletük nincs, kikérik másét! SZóval nem csak a milliárdokat lopják, hanem a gondolatokat is! Na, ezek a szoclibek!
sorivo4
2021. június 24. 19:24
Ötletem az lenne. Csak mindegyik ott kezdődik, hogy főpolgármestert kéne cserélni.
brekker
2021. június 24. 17:35
Minden autós látens buzi, ezt kifelejtettem. Ami nem jelenti azt, hogy ne közlekedhetnének, csak miért pont arra ahol a birkák legelnek, hacsak nem zaklatni akarnák őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik