Öt évvel ezelőtt a britek a függetlenség mellett szavaztak

2021. június 23. 12:14

Nigel Farage
Facebook
Nemzeti ünneppé, függetlenségünk napjává kellene válnia ennek a napnak.

„5 évvel ezelőtt a britek elutasították az uralkodó intézményeket és a függetlenség mellett szavaztak. Nemzeti ünneppé, függetlenségünk napjaivá kellene válnia ennek a napnak.”

Fotó: MTI/ANP/EPA/Robin Utrecht

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Keményen próbálják jóvátenni azt a két ballépést amikor a két világháborúba beszuszakolták magukat. És több évszázad birodalom építő munkájának lett fuccs.

Amiről @56október fórumtárs ír az egésznek csak egy kicsi szelete. A lényeg abban található meg amit felvetsz.

Az unió eredetileg szuverén államok gazdasági szövetsége volt, ez kapott elsőbbséget. Az ideológia csak annyiban jelent meg, hogy a felvételét kérő országban nem lehetett diktatórikus kormányzás. Az idők folyamán az elsődlegesség megcserélődött és első helyre került a neoliberális ideológia és csak utána következett a gazdaság. Az EU egyre több döntési jogosultságot vett el- hol rábeszéléssel, hol erőszakosan - a tagállamoktól és elkezdte lépcsőzetesen felépíteni az Európai Egyesült Államot. Az uniós Alkotmány is ezt célozta és amikor nem sikerült ,,átverni"" belecsempézte a Liszaboni szerződésbe. Lényegében ma már úgy működik, mint egy önálló állam és úgy viselkedik, mint a tagállamok felett álló szervezet. Úgy vélem az angolok ezt elégelték meg és a többség ezért szavazott a kilépés mellett.
Megjegyzem, ha Magyarországon hasonló szavazás lenne, a kilépés mellett szavaznék. Illetve amennyiben most lenne a szavazás a belépésről, NEMMEL szavaznék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés