Orbán Viktor: A gyermekek felvilágosítása szülői feladat

2021. június 23. 12:29
A kormányfő megerősítette, hogy az állam továbbra is aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait.

A gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a dpa német hírügynökségnek. A jelentés szerint a kormányfő kiemelte, hogy az állam kötelessége biztosítani a gyermekek testi épségének és mentális egészségének különleges védelmét. Magyarország ezzel a hozzáállással az „európai értékkánon és egy nyitott, toleráns Európai Unió közepén foglal helyet”. Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megtiltotta a müncheni Allianz Arena szivárványszínű díszkivilágítását a német és a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésének idejére, kijelentette: „nem állami döntés, hogy a szivárvány színeiben világít-e a müncheni labdarúgó-stadion vagy egy másik európai stadion”.    

Az egyéni szabadság a legfőbb érték

Hozzátette, hogy a szivárványszín Budapesten is „magától értetődő módon hozzátartozik az utcaképhez”. Hangsúlyozta, hogy míg a kommunizmus idején Magyarországon üldözték a homoszexuális embereket, „ma az állam nemcsak garantálja, hanem aktívan védelmezi is a homoszexuálisok jogait”, hiszen az egyéni szabadság a legfőbb érték. Mint mondta,

biztosítani kell, hogy mindenki szabadon eldönthesse, hogyan él.

Ez az alapkövetelmény „a diktatúra ellen vívott szabadságharcunk öröksége. Soha többé nem szabad korlátozni azt a szabadságot, amelyért 1989-ben mi magunk megharcoltunk” – jelentette ki Orbán Viktor.    

Kifejtette, hogy „egy ideális, szabad világban” a nők korlátozás nélkül egyenrangúak a férfiakkal, nincs rasszizmus, antiszemitizmus és homofóbia, a pedofíliát üldözik és a törvény legteljesebb szigorával büntetik, a kisebbségek teljes körű védelmét garantálja az állam, a kisebbségvédelmi törvények pedig a legszigorúbbak közé tartoznak a Európában. „Ahol ez az eszmény még nem valósult meg, ott a férfiaknak aktívan harcolniuk kell a nők egyenlő jogaiért, egy kereszténynek ki kell állnia az antiszemitizmus ellen és meg kell védenie zsidó polgártársait, és egy heteroszexuális férfinak meg kell védenie a homoszexuálisokat a kirekesztéstől, a támadásoktól és a megkülönböztetéstől” – tette hozzá Orbán Viktor.

(MTI)

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De azért az iskolának is fontos feladata a gyerekek nevelése, hiszen a gyerek a fél napját ott tölti. Szóval az nem igaz, hogy csak a szülőnek van feladata a gyerekek nevelésében. Ráadásul az iskolában szakemberek dolgoznak akiknek az a feladata, hogy segítsen a gyerekeknek megérteni azt, hogy mi is történik "odakint" a nagyvilágban.

Mert szerinted a szexuális felvilágosítás nem a nevelés része??????

Támadást indított Szijjártó Péter ellen a meleglobbi a közösségi médiában

https://pestisracok.hu/tamadas..

Elolvashatnád, hogy melyik ország térdel és melyik nem.
Nem csak mi nem térdelünk
A portugálok sem térdeltek és még sokan mások.

Elég égő rájuk nézve, hogy olyanról kérdeznek, amiről fogalmuk sincs, mert ahhoz olvasni és értelmezni is tudni kéne, nem csak Ujhüje, Cseh, Donáthtól beszerezni az információkat.

Csakhogy én a portugál-francia meccsen leszek, nemsokára indulok, nem látom a magyar-németet, majd csak holnap az ismétlést.

Nem vagyok én abban olyan biztos.
Ha kikapunk, akkor is: Hajrá magyarok! Büszkék vagyunk rátok!

a buzerancia nem tananyag

De cuki! :)) Nagyon szerethet téged. :)
Akkor most kívánok neked boldog születésnapot. Isten éltessen sokáig!

Ugyanis el fogom felejteni jövőhétig.

Helló! Jó unokázást! :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés