Nem magyar VAGY szivárványos, hanem magyar ÉS szivárványos

2021. június 23. 17:57

Szivárványcsaládokért Alapítvány
Facebook
Nem kell választani - mert a szivárványcsaládok is Magyarország részei.

„Múlt hétvégén elindult egy vita a müncheni stadion kivilágításáról. Vagyis sajnos nem vita – sokkal inkább verseny indult. Mintha az lenne a tét, hogy kik vannak többen és kinek az akarata érvényesül egy szimbolikus gesztusban. Pedig szerintünk egy ilyen kérdésben nem kellene, hogy verseny legyen.

Szerintünk erre a kérdésre nem »vagy«, hanem »és« a válasz. Nem magyar VAGY szivárványos. Hanem magyar ÉS szivárványos.

Nem kell választani – mert a szivárványcsaládok is Magyarország részei. Mi is elsősorban elsősorban magyarok vagyunk és utána szivárvány- vagy más családformában élők.

Ezzel együtt a Szivárványcsaládokért Alapítvány szívesen látta volna a müncheni arénát a szivárvány színeiben. De nem a másik fél legyőzésének kedvéért, hanem a gyerekek miatt. Azok miatt a gyerekek miatt, akiket a most elfogadott törvény védtelenül hagy, amikor kezdenek ráébredni a szexualitásukra. Amikor nem lehet nekik elmondani az iskolában, hogy van olyan, hogy meleg, leszbikus, biszexuális és a többi. Hogy nem velük van a baj, ha esetleg lányként egy lányba szerelmesek. Hogy nem kell emiatt szorongani vagy éppen öngyilkosnak lenni, mert ez normális – más is van így vele. A fontos az, hogy megtalálják a boldogságukat és higgyenek magukban.

Szívesen láttuk volna a szivárvány színeiben az arénát, mert a fociban évtizedes hagyománya van a kiállásnak azok mellett akiket bántanak, akiket megkülönböztetnek, akiknek kevesebb jut, akiket más mércével mérnek. Megmutatni azoknak, akiket a törvény sújt, hogy nincsenek egyedül. #nemvagyegyedul

A focinak ráadásul rengeteg követője van. És azt gondoljuk, hogy akire sokan figyelnek, annak a felelőssége is nagy. És ha már nem lehet az iskolákban beszélni erről, vagy este tíz óra előtt bemutatni olyan népszerű sorozatokat, mint a Modern család vagy a Jóbarátok egyes epizódjai, akkor fontos, hogy más csatornákon keresztül beszéljünk erről.

Szomorúnak tartjuk, hogy ezekről az érvekről alig esett szó az elmúlt napokban. Ebben a vitában nem érvek ütköztek, hanem versengés indult, mintha ebben a kérdésben lehetne nyertes.

Minden családban vannak viták. A jól működő családokban ezeket kibeszélik és megoldják. Mi azt szeretnénk, ha Magyarország egy jól működő család lenne, ahol meg tudjuk beszélni a dolgainkat. És ahol két dolog nem kérdés. Először is, hogy ma este: hajrá magyarok! Másodszor pedig, hogy a #családazcsalád.”

Nyitókép: Tobias Hase / dpa / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekik az olyan család tetszik, ahol egy családtag erőszakkal ráerőltet valamit a család többi tagjára.

hogy hazudik:
"Amikor nem lehet nekik elmondani az iskolában, hogy van olyan, hogy meleg, leszbikus, biszexuális és a többi."
Nem ez van a törvényben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés