Merkel: Helytelen az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos magyar törvény

2021. június 23. 17:07
„Nem fér össze a politikáról alkotott elképzelésemmel, hogy az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát ugyan engedélyezik, de korlátozzák a felvilágosítást róla” – mondta a német kancellár.

Helytelennek nevezte az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos új magyar jogszabályt Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A kormányfő az azonnali kérdések és válaszok órájában a pártjától, a jobbközép Kereszténydemokrata Uniótól (CDU) jobbra álló ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) egy képviselője azon kérdésére, hogy támogatja-e a „Magyarország szuverenitását megtámadó” Európai Bizottság fellépését a törvény ügyében, elmondta, hogy helytelennek tartja a jogszabályt.    

Kijelentette: „nem fér össze a politikáról alkotott elképzelésemmel, hogy az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát ugyan engedélyezik, de korlátozzák a felvilágosítást róla”. Egy ilyen korlátozás összefüggésben áll „az oktatás szabadságával is, és hasonló ügyekkel, és olyasvalami, amit politikailag elutasítok” – fejtette ki a kereszténydemokrata politikus.    

Mint mondta, az Európai Bizottság önállóan dönt az esetleges kötelezettségszegési eljárásokról,

„mindenesetre én határozottan bírálom ezt a törvényt”

Megjegyezte, hogy barátsággal viszonyul Magyarországhoz, de a „politikai nézeteltéréseket” megnevezi. „Egyébként Orbán Viktor nem olyan miniszterelnök, aki ne tenné meg ugyanezt a saját országáért” – mondta Angela Merkel.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/Kenzo Tribouillard

 

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem maradnak le a gyerekek semmiről. Úgyis csak 18 éves koruk után hazasodhatnak.

Válaszok:
Teknős | 2021. június 23. 17:47

Na jó, azért annak a Chartának értelmezését a Mein Kampf-ra vagy Lenin&Sztalin műveire sem lehetne kiterjeszteni.

Egy fenét megy ellene. A gyerek nincs a homoszexualitás ellen nevelve az iskolában, és megvan a joga arra , hogy nevelhesse a gyerekét, úgy, ahogy akarja.

Amit te csinálsz, az a Alapjogi Charta kiferdítése. Orbán nem hazudik, csak nektek nem világos a hazugság mint fogalom, mert éjjel, nappal hazudoztok.

A politikai pedofil Soros-terrorral a nyugat-európai elit nem mer szembemenni, láthatóan Merkel a fő megfélemlítettek közé tartozik.
Ám semmiképp nem győzhetnek, mert Isten ellen mennek.
Sorosék húzzák az időt, gyengítenek mindent, ami emberi méltóság, helyébe a silányságnak állítanak szobrot!, - a kedvező pillanatra várnak. Amikor ez eljön, megúszhatják és új eszement hazugságparádé alatt ugyanők tovább folytathatják.
Mert csak egy valódi kérdés van:
az új világnak is a rothschild áll majd az élére, - mint a sztálinizmusnak, hitlerizmusnak, BLM-genderizmusnak - vagy egy teljesen más jön?

Ez, ebben a formában nem igaz...

Válaszok:
pollip | 2021. június 23. 18:31

Igen, betű szerint ott van az általad idézett szöveg utolsó mondata az Alapjogi chartából. Rágcsáld még egy kicsit! Hátha megérted.

"Ötször több szifiliszes!
Általános iskolások között terjedt a szifilisz Hajdúhadházán, ... Neuroszifilisznek azt nevezik, amikor a betegség az agyi idegrendszer működését támadja..."
A szifilisz, állítólag az agyat is támadja.
Te szifiliszes vagy?
Erőlködésednek beszarás a vége.
Nyilvánosan.

A Telex ejakuál, Orbán máris veszített Münchenben:
"12 ezer szivárványos zászlót osztanak szét Münchenben a német–magyar előtt.
A német–magyar egy fontos Eb-meccs, de sokkal többről szól, mint egy futballesemény, az aluljárókban, az újságok címlapján és a hirdetésekben is visszaköszön a szivárványszínű zászló."
Közben, a politikai pedofil Soros ügynökei az UEFA-ban is teszik a dolgukat:
"Az Instagramon magyarázkodik az UEFA a müncheni stadionbalhé miatt."

Reklámozni nem lehet, beszélni lehet róla, de megfelelő oktatókkal, nem propaganda NBO-k bevonásával.
Frau Merkel olvassa el a törvényt.
Nem ártana németre, angolra fordítani.

Aki LMBTQ-nak akarja nevelni a gyerekét, az tegye azt otthon a családjában, aki nem akarja, annak pedig legyen joga ezt elutasítani. Ez legyen egyéni, családi nevelés és ne csoportos, iskolai program olyanoknak is, akiknek a szülei ebből nem kérnek.

Az iskolában annak a korosztálynak, akiknek még a normális szexualitás is ismeretlen, vagy éppen titokzatos valami, ne álljanak elő az abnormális változattal, ne keltsenek bennük zavart. Majd ha a gyerek felnő, eldönti, hogyan kezelje ezt a kérdést.

Szóval ez nem jogi probléma, én, igaz már ezen a koron túl vagyok, elég drasztikusan elmagyaráznám ezt annak, aki erre hivatkozva próbálná a gyerekemet "érzékenyíteni". Aztán mehetne Merkelhez, vagy Ursulához panaszra.

De felvetődött már, hogy lehet aláírást gyűjteni egy erről szóló népszavazáshoz. Rajta!

,,az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát ugyan engedélyezik,,

Ezt is rosszul tudja Merkel asszonyság.

A családjogi törvény a korlátozottan cselekvőképes 16 évét még be nem töltött kiskorúaknál szükséges a gyámhatósági engedélye és a szülői beleegyezés.

Általában. Külön kérvényezéssel korábban.

Válaszok:
Teknős | 2021. június 23. 19:03

persze, hogy hazudik

Milyen jó, hogy Merkel nem nálunk miniszterelnök...Másrészt, a véleménye egy a sok lehetséges közül.

Kedves Mutti ( ha még megszólíthatom nőnemű szóval)!
A német társadalom frusztrált, rengeteg belső feszültséggel küzd. Nem beszélhetnek szabadon, nem mondhatják el a véleményüket, tombol a liberálfasizmus. Most találtak maguknak egy külföldieket érintő témát, ami úgy érzik, segít levezetni a mindennapokban felgyűlt dühüket. Ön ezt a megszólalásával segíti, hiszen önnek is ez az érdeke, hogy nem belföldi téma kapcsán legyen társadalmi robbanás. Nem tudom, tetszett-e arra gondolni már, hogy az lmbtq és az iszlám nem fér össze egymással. A német társadalomban előbb-utóbb várhatóan robbanás következik be. Önnek köszönhetően, pedig lehet, hogy akkor már nem ön lesz a kancellár.
Szerintem van Németországnak éppen elég gondja, hogy azzal foglalkozzon és ne avatkozzon bele más ország belügyeibe.
Ja, és amit a magyar szurkolókkal művelnek, az olyan kis dedós bosszúállás, nem méltó egy nagy országhoz ( direkt nem nemzetet írtam).
Annak örülök, hogy a pedofil törvényünket elítélő levelet csak az eu tagállamainak fele írta alá. Ez intő jel lehetne önöknek. Lehet, hogy az lmbtq, a gender és a homoszexualitás fogja szétszakítani az eu-t és nem a migráció?

Nem is tudom... utoljára talán Adolf Hitler szólt bele ilyen módon német részről a magyar belügyekbe.

Amúgy most a tartalmi kérdéseken túl is rögzítsük: 157-1 arányban, nagyszámú független ellenzéki és ballib ellenzéki képviselő szavazataival szavazta meg a törvényt a magyar országgyűlés.
Nem EZEK demokráciáznak állandóan?

Merkel: Helytelen az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos magyar törvény

A zsidó törvény viszont példamutató:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

A gyártó milyen szavatossági időt tett rá, szerinted?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés