Merkel: Helytelen az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos magyar törvény

2021. június 23. 17:07
„Nem fér össze a politikáról alkotott elképzelésemmel, hogy az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát ugyan engedélyezik, de korlátozzák a felvilágosítást róla” – mondta a német kancellár.

Helytelennek nevezte az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos új magyar jogszabályt Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A kormányfő az azonnali kérdések és válaszok órájában a pártjától, a jobbközép Kereszténydemokrata Uniótól (CDU) jobbra álló ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) egy képviselője azon kérdésére, hogy támogatja-e a „Magyarország szuverenitását megtámadó” Európai Bizottság fellépését a törvény ügyében, elmondta, hogy helytelennek tartja a jogszabályt.    

Kijelentette: „nem fér össze a politikáról alkotott elképzelésemmel, hogy az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát ugyan engedélyezik, de korlátozzák a felvilágosítást róla”. Egy ilyen korlátozás összefüggésben áll „az oktatás szabadságával is, és hasonló ügyekkel, és olyasvalami, amit politikailag elutasítok” – fejtette ki a kereszténydemokrata politikus.    

Mint mondta, az Európai Bizottság önállóan dönt az esetleges kötelezettségszegési eljárásokról,

„mindenesetre én határozottan bírálom ezt a törvényt”

Megjegyezte, hogy barátsággal viszonyul Magyarországhoz, de a „politikai nézeteltéréseket” megnevezi. „Egyébként Orbán Viktor nem olyan miniszterelnök, aki ne tenné meg ugyanezt a saját országáért” – mondta Angela Merkel.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Pool/Kenzo Tribouillard

 

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem maradnak le a gyerekek semmiről. Úgyis csak 18 éves koruk után hazasodhatnak.

Na jó, azért annak a Chartának értelmezését a Mein Kampf-ra vagy Lenin&Sztalin műveire sem lehetne kiterjeszteni.

Egy fenét megy ellene. A gyerek nincs a homoszexualitás ellen nevelve az iskolában, és megvan a joga arra , hogy nevelhesse a gyerekét, úgy, ahogy akarja.

Amit te csinálsz, az a Alapjogi Charta kiferdítése. Orbán nem hazudik, csak nektek nem világos a hazugság mint fogalom, mert éjjel, nappal hazudoztok.

Ez, ebben a formában nem igaz...

Igen, betű szerint ott van az általad idézett szöveg utolsó mondata az Alapjogi chartából. Rágcsáld még egy kicsit! Hátha megérted.

Reklámozni nem lehet, beszélni lehet róla, de megfelelő oktatókkal, nem propaganda NBO-k bevonásával.
Frau Merkel olvassa el a törvényt.
Nem ártana németre, angolra fordítani.

Aki LMBTQ-nak akarja nevelni a gyerekét, az tegye azt otthon a családjában, aki nem akarja, annak pedig legyen joga ezt elutasítani. Ez legyen egyéni, családi nevelés és ne csoportos, iskolai program olyanoknak is, akiknek a szülei ebből nem kérnek.

Az iskolában annak a korosztálynak, akiknek még a normális szexualitás is ismeretlen, vagy éppen titokzatos valami, ne álljanak elő az abnormális változattal, ne keltsenek bennük zavart. Majd ha a gyerek felnő, eldönti, hogyan kezelje ezt a kérdést.

Szóval ez nem jogi probléma, én, igaz már ezen a koron túl vagyok, elég drasztikusan elmagyaráznám ezt annak, aki erre hivatkozva próbálná a gyerekemet "érzékenyíteni". Aztán mehetne Merkelhez, vagy Ursulához panaszra.

De felvetődött már, hogy lehet aláírást gyűjteni egy erről szóló népszavazáshoz. Rajta!

,,az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát ugyan engedélyezik,,

Ezt is rosszul tudja Merkel asszonyság.

A családjogi törvény a korlátozottan cselekvőképes 16 évét még be nem töltött kiskorúaknál szükséges a gyámhatósági engedélye és a szülői beleegyezés.

Általában. Külön kérvényezéssel korábban.

persze, hogy hazudik

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés