Baranyi Krisztina nem válaszol a Ferenc körúti parkolási problémával kapcsolatos kérdésekre

2021. június 24. 12:00

Sem nekünk, sem a parkolási lehetőség megszűnése miatt nagy veszteséget szenvedő üzlettulajdonosoknak, akik segítséget kértek az ügyben.

2021. június 24. 12:00
null

Hiába kérdeztük Baranyi Krisztinát, Ferencváros baloldali polgármesterét arról, miért nem reagál a Ferenc körúton kialakult parkolási problémát megoldani kívánó vállalkozó többszöri segítségkérésére, választ mi sem kaptunk. 

A napokban megkeresett minket Végel Tamás, egy ferencvárosi üzlethelyiséget fenntartó vállalkozó, aki elmondta, azt követően, hogy Karácsony Gergely és stábja a Nagykörúti bicikliút kialakításáról döntött, a Ferenc körúton egyik napról a másikra több száz parkolóhelyet megszüntettek.

Ráadásul erről senkivel nem konzultáltak, és láthatóan nem mérték fel az intézkedés hatásait. Mindez ugyanis azt eredményezte, hogy

az érintett Ferenc körúti üzletek forgalma drasztikusan csökkent.

A vásárlók, a beszállítók és futárok is csak szabálytalanul tudnak megállni, ezzel épp a bicikliseket akadályozva. A parkolási lehetőség megszűnése következtében számos üzlet megszűnt vagy elköltözött.

Karácsony és Baranyi válaszra sem méltatta a segítséget kérő üzlettulajdonost

Végel Tamás elmondta azt is, hogy a helyzetet észlelve a körúti üzlettulajdonosok összefogva próbáltak megoldást keresni a problémájukra. A vállalkozó állítása szerint a Fővárosi Önkormányzat és a kerületi vezetés szinte összes nyilvános ügyfélszolgálati email-címére küldött legalább négy-öt levelet. Telefonon kerestema Fővárosi Önkormányzatot, ahol megerősítették, megkapták a leveleit és

választ ígértek, de az azóta sem érkezett meg.

Ezt követően a 23 ezer követővel rendelkező üzleti blogján többször írt erről, megjelölve benne Karácsony Gergely főpolgármestert és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert, de erre sem érkezett reakció. Később pedig egy meglepően higgadt hangvételű nyílt levelet is írt Karácsonynak és Baranyinak, de válasz erre sem jött.

Baranyi Krisztina a Mandinernek sem válaszolt

Gondoltuk, mi is teszünk egy próbát, és megkérdezzük a ferencvárosi kerületvezetőt is az ügyről. Az alábbi kérdéseket küldük el Baranyi Krisztina részére:

  • Érkezett-e önhöz Végel Tamástól, vagy bárki mástól megkeresés a Ferenc körúti parkolás ügyével kapcsolatban, és ha igen, mikor és mennyi?
  • Amennyiben igen, válaszoltak-e a megkeresésre?
  • Amennyiben nem válaszoltak, eddig miért nem tették?
  • Tervezik-e, hogy reagálnak, és mikor?
  • Értesült-e Végel Tamás önnek címzett nyílt leveléről?
  • Terveznek-e bármilyen lépést a Ferenc körúti parkolási helyzettel kapcsolatban? 

Választ egyelőre nem kaptunk, amennyiben ez a helyzet megváltozik, frissítjük a cikkünket.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. június 24. 17:13
Hogyne mérték volna fel, már ki is vannak jelölve a Kiválasztottak akik majd megveszik az üzlethelyeket a csődbe ment gójoktól
Sulammit
2021. június 24. 16:58
Azt szokta mondani Baranyi a jobboldali újságíróknak, hogy: "Propagandistáknak nem válaszolok!" Biztos voltak a kárvallottak között, aki Karácsonyra, Baranyira szavaztak. Most tapasztalhatják, hogy érdemes volt Tarlóst és a régi IX. kerületi polgármestert leváltani?!
Bájron
2021. június 24. 16:21
Nemhogy buta,de még ronda is!
zakar zoltán béla
2021. június 24. 16:06
A Néma Levente,,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik