Horthy-szobor Hajdúbagoson

2021. június 23. 10:28

Gábor György
Facebook
A kormányhoz hű történészek szépen elkészítik a megkívánt szellemi táplálékot.

„Történt, hogy Hajdúbagoson, a polgármesteri hivatallal srévizavé végre valahára felavatták az első egész alakos Horthy-szobrot. Az avatási ünnepségen, közvetlenül a sárándi dalárda hazafias nótáit követően a helyi polgármester azzal a kéréssel fordult az ország politikai vezetőihez, hogy a magyar történetírás ismerje el és hangoztassa, hogy Vitéz Nagybányai Horthy Miklósnak köszönhető az, hogy Magyarország fennállhat. Vagyis a polgármester már nem is a történészekhez fordul, majd hülye lesz nekik leadni a rendelést, hanem egyenest az ország politikai hatalmasaihoz, hogy legyenek szívesek odahatni a történészekre.

A polgármestert nem érdemes bántani: meglepően tiszta fejjel és tévedhetetlen szemmel látja az ország állapotát: a történésznek az a dolga és kötelessége, hogy írja meg, amit hazánk fényeskedő agyú politikai hatalmasságain keresztül megrendelünk tőle, elvégre a politikus minden további nélkül előírhatja a történésznek, miről, mit, hogyan és milyen végső konklúzióval publikáljon. Nemde, ezért hozta létre a hatalom a maga különféle intézeteit, ahol szakmától, szakmai elvárásoktól zavartalanul, bántó és mindent összekuszáló tényektől függetlenül, végre legyártódhat a nagy igazság.

Veritas! Szóval mostantól rendelkezésre áll egy nagy étlap, legfőképp a különböző fóbiák kormánypárti étlapja, ahol a Horthy-rajongótól mondjuk a homofóbig, vagy a sumér-magyar nyelvrokonság hívétől a turanizmus elkötelezettjéig, mindenki leadhatja a maga megrendelését, aztán a kormányhoz hű történészek szépen elkészítik a megkívánt szellemi táplálékot. Mindenesetre szögezzük le: Hajdúbagos polgármesterénél aligha látja bárki tisztábban és reálisabban ennek az országnak az állapotát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De miről ír ez a farok?

A Gyurcsany-hazaspar szobrara is gondolnak itt, ott szeles e hazaban, de meg nem aktualis a szoborra viteluk.
Pedig jol mutatnanak, Gyurcsanyne foldonfutova tesz, Gyurcsany szemkilovet eppen, kozottuk kilog a lolab, voros farokkal.

Rakd sorba korruptságuk szerint: Orbán, gyurcsányi, Horthy.

Kinyaltad már Feri valagát ma, szolga?

Olvasott. Az fáj neki, hogy a zsidó-bolsevista rendszer megbukott mint felzárkózásra képtelen:
A hazai egy főre jutó GDP az osztrák „sógor” százalékában:
1870-ben 58,6%
1910-ben 60,8%
1938-ban 74,6% (Horthy rendszer utolsó békeéve)
1990-ben 38,2%
2010-ben 34,7%
(Hazafi Zsolt, Hetek, 2013. július 20.)
A kapitalista, horthysta idők határozott felzárkózási trendje után a kommunisták alatt határozott leszakadás.

Pontosan.
Mint a vonaton a vicceket mesélő zsidók, akik márminden viccet unalomig ismernek, így már a számukat mondják csak be, így nevetve a poénon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés