Fehér ember, végállomás?

2021. június 23. 17:46

Bogár László
Magyar Hírlap
A fehér ember egy kielégíthetetlen étvágyú perverz parazita, és kicsi az esély arra, hogy valaha is megváltozzon.

„Bibó István Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem című művének mintájára itt azt mondhatnánk, hogy Eltorzult európai alkat, zsákutcás modern Nyugat. A modern Nyugat ugyanis az egyetlen olyan, ahogy Oswald Spengler fogalmaz, »nagykultúra«, amely arra tett kísérletet az elmúlt több mint fél évezred során, hogy az egész emberiséget egyetlen univerzális civilizációba fogja össze.

Ám a legkényesebb kérdés az, hogy »ki is volt az alanya« ennek a végzetes következményekkel járó és eleve bukásra ítélt tettnek, a világ felelőtlen »összenyitásának«. Nincs igazán politikailag korrekt megnevezhetősége ennek az alanynak, nevezzük globális hatalmi szuperstruktúrának, ami önmaga létét is tagadja, és összeesküvéselmélet-gyártással és/vagy gyűlöletbeszéddel vádol meg mindenkit, aki létezését mégis feltételezi.

Látszólag ugyan a történelmi áldozatok leszármazottjai teszik ki ezt a tébolyult lincselő tömeget, ám ez az indulat professzionális pontossággal megtervezett és végrehajtott terrorakció, ahol a főkonstruktőr/fődestruktőr ezt az egész ördögi művet évszázadok óta felépítő világerő.

A fehér ember eddig a lehető legrosszabb választ adja erre. Vagy tagad, vagy bagatellizál, sőt igyekszik úgy beállítani, hogy éppen ő volt az, aki »civilizálta a világ vadembereit«, ami különösen Ázsia nagykultúrái esetében szánalmas és nevetséges próbálkozás. Vagy egyszerűen csőcseléknek tekinti az ellene lázadókat (ami egyébként formálisan igaz), és felfegyverkezve »saját kezébe« veszi a dolgokat.

Vagy, mint az imént Donald Moss esetében láttuk, fehér emberként aktívan segédkezik a fehér civilizáció és benne önmaga gyorsított ütemű felszámolásában. Ám amíg az uralkodó narratíva végzetesen hamis értelmezése keretén belül maradunk, csak ilyen torz és önpusztító válaszok létezhetnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés