A helyi momentumosok összefogják a helyi magyarokat

2021. június 23. 10:06

A Momentum brüsszeli alapszervezete már a NOlimpia idején is aktívan segítette az aláírásgyűjtést.

2021. június 23. 10:06
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„A Momentum brüsszeli alapszervezete az egyik legnagyobb és legrégebbi külhoni közösségünk, már a NOlimpia idején is aktívan, utcai jelenlétükkel segítették az akkori aláírásgyűjtést, és rengeteg külföldön élő magyart vontak be a magyar demokrácia történetének legfelemelőbb harminc napjába. Mivel a Fidesz alatt működő nagykövetségek sokszor a legalapvetőbb feladatukat sem látják el, a külföldi magyarokat érintő kérdésekben brüsszeli szervezetünk tart folyamatosan tájékoztatókat a helyi magyaroknak. A kormány a nagykövetségekhez tartozó felületeket is a saját propagandája terjesztésére,sorosozásra használja – és mintha örülnének, hogy a külföldre vándorolt magyarok egyre távolabb kerülnek a hazájuktól. A helyi momentumosok viszont összefogják a helyi magyarokat, és a Momentum munkáját is minden eszközükkel támogatják: amellett, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin munkáját segítik, jelenleg éppen a külföldi magyarok levélszavazásáért kampányolnak. Egy hete pedig a Fidesz aljas gyűlöletpropagandája, az LMBT-törvény ellen, a budapesti tüntetés támogatásaként demonstráltak az Európai Parlament épülete előtt.

Egyetértenek abban, hogy az Európai Bizottságnak és a Tanácsnak határozott lépéseket kell tennie, a magyar kormány jogfosztó lépései ugyanis nem maradhatnak következmények nélkül. Velük is találkoztam tegnap Brüsszelben. A folyamatos tapasztalatcsere érdekében fórumokat is szerveznek, a legutóbbin a külföldön élő franciák parlamenti képviselőjét, Frederic Petit-t látták vendégül. Csillag Tamással, a külföldre vándorolt magyarok momentumos parlamenti képviselőjelöltjével a külföldön élő magyarok nehézségeiről és a képviselet lehetőségeiről beszélgettek. A Fidesz kormány a legalapvetőbb feladatait sem látja el. Mi egy olyan országot építünk, ahol a közpénzből fizetett közszolgák valóban a közösség szolgálatát látják el, nem pedig egy kizsákmányoló, korrupt rendszer képviseletét!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. június 23. 16:47
ez a kígyóvállú buzi miután megfúrja az olimpiát, utána posztol a MAGYAR csapatról mint szurkoló (hahaaha,,,) , majd ismét előveszi a nolimpiát. Mit mondjak a takony egy gránit hozzá képest.
néhai Ch.Pilot
2021. június 23. 16:35
"A helyi momentumosok összefogják a helyi magyarokat" És...? Viszik a Duna partra?!
Zsolt75
2021. június 23. 16:00
Külföldön is gyűjtöttetek aláírást az olimpia ellen? Fantasztikus .
Peppa
2021. június 23. 15:35
Bandika, a Partizános kis buzi annyira megszorongatott, hogy Brüsszelig menekültél? Remélem valamelyik ottani magyar jól pofánvág, hogy megtudd a magyarok véleményét az ilyen undorító hzaárulókról, mint te.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik