A helyi momentumosok összefogják a helyi magyarokat

2021. június 23. 10:06

Fekete-Győr András
Facebook
A Momentum brüsszeli alapszervezete már a NOlimpia idején is aktívan segítette az aláírásgyűjtést.

„A Momentum brüsszeli alapszervezete az egyik legnagyobb és legrégebbi külhoni közösségünk, már a NOlimpia idején is aktívan, utcai jelenlétükkel segítették az akkori aláírásgyűjtést, és rengeteg külföldön élő magyart vontak be a magyar demokrácia történetének legfelemelőbb harminc napjába. Mivel a Fidesz alatt működő nagykövetségek sokszor a legalapvetőbb feladatukat sem látják el, a külföldi magyarokat érintő kérdésekben brüsszeli szervezetünk tart folyamatosan tájékoztatókat a helyi magyaroknak. A kormány a nagykövetségekhez tartozó felületeket is a saját propagandája terjesztésére,sorosozásra használja – és mintha örülnének, hogy a külföldre vándorolt magyarok egyre távolabb kerülnek a hazájuktól. A helyi momentumosok viszont összefogják a helyi magyarokat, és a Momentum munkáját is minden eszközükkel támogatják: amellett, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin munkáját segítik, jelenleg éppen a külföldi magyarok levélszavazásáért kampányolnak. Egy hete pedig a Fidesz aljas gyűlöletpropagandája, az LMBT-törvény ellen, a budapesti tüntetés támogatásaként demonstráltak az Európai Parlament épülete előtt.

Egyetértenek abban, hogy az Európai Bizottságnak és a Tanácsnak határozott lépéseket kell tennie, a magyar kormány jogfosztó lépései ugyanis nem maradhatnak következmények nélkül. Velük is találkoztam tegnap Brüsszelben. A folyamatos tapasztalatcsere érdekében fórumokat is szerveznek, a legutóbbin a külföldön élő franciák parlamenti képviselőjét, Frederic Petit-t látták vendégül. Csillag Tamással, a külföldre vándorolt magyarok momentumos parlamenti képviselőjelöltjével a külföldön élő magyarok nehézségeiről és a képviselet lehetőségeiről beszélgettek. A Fidesz kormány a legalapvetőbb feladatait sem látja el. Mi egy olyan országot építünk, ahol a közpénzből fizetett közszolgák valóban a közösség szolgálatát látják el, nem pedig egy kizsákmányoló, korrupt rendszer képviseletét!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Folyamatosan tart tajekoztatokat a Momentum helyi magyaroknak...
Es vajon mit szolnak ezek az un. helyi magyarok a folyamatos fejtagitashoz, te kis Kun Bela-ivadek? Nem faradnak bele, te Nolimpia, most gondolj bele, a folyamatos tapasztalatcserekbe...
Minden folyamatos, de legfokeppen a hazaarulasod az. De, bizzunk a ... karmaban!

"A Momentum brüsszeli alapszervezete az egyik legnagyobb és legrégebbi külhoni közösségünk".

Nekem azért az erdélyi magyarság a külhoni közösségem...

Tegyuk hozza: lasszoval fogjak ossze a helyi momentumosok a helyi magyarokat, hogy folyamatosan felrevezessek oket.

FeGyőr már kunbélai magasságokba emelkedik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés