Trump nem akar a képviselőház elnöke lenni

2021. június 22. 7:14
A volt amerikai elnök soha nem gondolt a lehetőségre.

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn kijelentette, hogy nem áll szándékában harcba szállni jövőre az amerikai képviselőház, a kongresszus alsóházának elnöki tisztségéért. „Hallottam erről, és egyre több és több ilyen szóbeszéd van. De ez nem olyasmi, amit fontolóra vennék. De valóban sokat beszélnek róla” – mondta az America's Voice kábelcsatornán, ahol erről kérdezték. Hangoztatta, hallott erről, de soha nem gondolt erre a lehetőségre.    

Június elején találgatások jelentek meg Trump kongresszusi indulásával kapcsolatban, amelynek eredményeképpen versenybe szállna a képviselőház elnöki tisztségéért.

Egy ilyen fejlemény lehetővé tenné a republikánusoknak, hogy fontos pozíciót szerezzenek meg.

A volt elnök márciusban kijelentette, a jövőre esedékes –  a két elnökválasztás közötti – félidős választások után szándékozik végleges döntést hozni arról, hogy újra megpályázza-e az ország elnöki tisztségét. Korábban bizakodással állította, a republikánusoknak van esélyük arra, hogy a 2022-es választások végén visszaszerezzék az irányítást az amerikai kongresszus mindkét – szenátus és képviselőház – része felett.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Chris Seward

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés