Politico: Visszatérhet a lengyel belpolitikába Donald Tusk

2021. június 22. 22:43

A brüsszeli lap szerint az Európai Néppárt vezetője szerdán jelentheti be, hogy átveszi az ellenzéki Polgári Platform irányítását.

2021. június 22. 22:43
null

A lengyel ellenzék megmentőt keres, Donald Tusk pedig a segítségére siethet – írja a Politico.

A brüsszeli ügyekről általában jól értesült lap szerint az egykori lengyel kormányfő, az Európai Néppárt jelenlegi vezetője szerdán jelentheti be, hogy visszatér országa belpolitikájába annak érdekében, hogy átvegye az irányítást a Polgári Platform felett. A jobbközép párt két évtizeddel ezelőtti létrehozásában egyébként Tusknak is nagy szerepe volt.

„Nem kergetek semmilyen egyéni ambíciót, de szükségesnek érzem azt, hogy visszahozzuk Lengyelországba a demokratikus normákat” – idézi Tusk a lengyel TVN-nek adott június eleji nyilatkozatát a Politico.

Képes vagyok bármilyen döntést meghozni, hogy visszafordítsam Lengyelországot ebből a veszélyes fordulatból” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2021. június 23. 10:44
Politico: Visszatérhet a lengyel belpolitikába Donald Tusk... Érdekes, hogy a politikusbűnözőknek semmiből soha nem elég. Eltűnődtem ezen a Niedermüller nevű képződményen is: megszűnt EP képviselősége, és ahelyett, hogy öreg korára élvezné meg ne érdemelt milliót, neki utána kellett a polgármesteri szék is. És persze, az a birka nép alátolta: élősködj kedvedre, élethossziglan. És azt a szerencsétlen Rákosit basztatják, akinek tíz évnyi hatalomra, jutott 15 év börtön, és ugyanannyi száműzetés.
ptrfarkas43
2021. június 23. 10:26
Kinek az utasítására tér vissza a bábu?
Mátyás01
2021. június 23. 10:19
Donald Tusk mint jobbközép, hahaha. Hazaküldte a háttérhatalom, hogy vegye vissza neki az országot a Lengyelektől.
zakar zoltán béla
2021. június 23. 10:10
A jellemrongy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik