Koronavírusban elhunyt a Momentum 31 éves nagykanizsai politikusa

2021. június 22. 11:11
Dalnoki Szilárd a Momentum Mozgalom Zala megyei képviselője volt.

Meghalt Dalnoki Szilárd, a Momentum Mozgalom Zala megyei képviselője, megyei alelnöke, a Nagykanizsai Alapszervezet elnökségi tagja.

A párt Zala megyei szervezetének oldalán az olvasható, hogy a 31 éves politikus „a koronavírussal vívott hosszas küzdelem után június 21-én éjjel örökre eltávozott. Gyermeke, párja és családja gyászában osztozunk.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bányai Gábor, fideszes parlamenti képviselő februárban Kiskunhalason került mélyaltatásban lélegeztetőgépre miután elkapta a koronavírust. Március közepén átszállították a Szegedre, az SZTE Szent Györgyi Albert Klinika Központba. Előfordult, hogy egy időben öt géppel segítették orvosok és ápolók a szerveinek működését, az életben tartását. A politikus szíve kétszer megállt, noha a legkritikusabb időszak túlélését éppen a szívének köszönhette. Két alkalommal járt bent nála Rónaszéki Gábor, egykori jánoshalmi plébános is, hogy feladja neki a Betegek szentségét, amely mind a két alkalommal csodás javulást eredményezett. Orvosai csodának tartják, hogy végül életben maradt. Bányai Gábort egy hete Balatonfüreden kezelik, ahol egy rehabilitációs program keretében segítik teljes felépülését.

Nagyon örülök az életemnek, még akkor is, ha járókeretre szorulok, és a lábaimat alig bírom mozgatni. Az izmaim elsorvadtak, közel harminc kilót fogytam, tele van a testem szúrások helyével és sajnos felfekvések is keletkeztek rajtam. Sok-sok segítségre szorulok a napi teendőim elvégzésében, amelyben a felállás is nehézség, de élek. Hálával gondolok mindazokra, akik segítettek lélekben és fizikálisan. Elsősorban az orvosokra, az ápolókra. Büszke vagyok a családomra, a feleségemre, a gyermekeimre, az édesanyámra, akik, mint utólag megtudtam végig velem voltak. Azoknak is köszönettel tartozom, akik a távolból imáikkal vagy az életemért való aggódással kifejezték törődésüket

Az országgyűlési képviselő állapota május közepéig folyamatosan romlott, hirtelen pozitív fordulat Pünkösd idején következett be. A politikus elmondta: Egy vizsgálati komplikáció miatt haladéktalanul le kellett kerülnöm a műtüdőről, amire a szervezetem nagyon jól reagált, és ezután következett a csoda, tisztulni kezdett a tüdőm, ami jelenleg olyan egészséges, mint korábban. Napok alatt akkorát javult, hogy az orvosok nem hittek a szemüknek. Ezután nagyon gyorsan lekerültem a lélegeztetőgépről is

Bányai Gábor a halálközeli élmények kapcsán Istennel is kapcsolatba került:

Azt üzente egy hang, hogy előkészített mindent, megvan a helyem az örökkévalóságban, találkozhatom például apámmal, de választást is hagyott. Az mondta, ha úgy érzem, hogy van még dolgom, maradhatok. Bármilyen furcsán is hangzik, döntési helyzetbe hozott.

A politikusnak a felépüléshez hihetetlen erőt ad a családja szeretete, a kollégák, barátok aggódása, törődése. A tervek szerint nyár végéig marad rehabilitáción, aztán reményei szerint a közélethez is visszatérhet, hiszen ahogy mondta:

Szeretnék sokat tenni még, dolgozni a hazámért, a Homokhátságért, a Bácskáért, az emberekért!

Ott van a cikkben, hogy hónapokig volt beteg.
Ergo amikor elkapta, ez a korosztály még sehol nem volt oltásilag.

RIP

Cigányok nem szeretnek oltakozni.

De ez nem akadályoz meg abban, hogy hülyeségeket beszélj. 150-es IQ-val...

Ügyes ez a Ferigyerek, ha a vetélytársak kiiktatásáról van szó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés