Duterte börtönnel fenyegeti azokat, akik nem oltatják be magukat

2021. június 22. 7:16
A Fülöp-szigetek elnöke a televízióban „csüggedésést” fejezte ki, hogy vannak polgárok, akik figyelmen kívül hagyták a kormányzat ajánlását.

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke televíziós adásban állította választás elé az ország polgárait: vagy beadatják a vakcinát, vagy mennek a börtönbe – írja az Index. Az államfő kijelentése ellentétes azzal, amit eddig képviseltek az egészségügyben, eddig ugyanis azt mondták, hogy a vakcina beadása ajánlott, de nem kötelező.

A 110 milliós Fülöp-szigeteken vasárnapig mindössze 2,1 millió embert oltottak be, holott a kormányzat célja, hogy év végére 70 millió fő kapja meg a vakcinát. Az országban egyébként a járvány kezdete óta 1,3 millió fertőzöttet regisztráltak, a hivatalos becslések szerint pedig körülbelül 23 ezren haltak bele a betegségbe.

A fenti adatokkal kapcsolatban Duterte elnök azt mondta az adásban, hogy „elcsüggesztette”, amiért a polgárok figyelmen kívül hagyták a kormányzat ajánlását. Emellett hangsúlyozta azt is, hogy a Fülöp-szigeteken továbbra is válság dúl.  

Kép forrása: Sergey Guneev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés